Liderul AUR, bun de plată la Iaşi: a pierdut procesul cu Jandarmeria

vineri, 25 februarie 2022, 02:55
2 MIN
 Liderul AUR, bun de plată la Iaşi: a pierdut procesul cu Jandarmeria

El a fost amendat pentru că a organizat un protest neautorizat la Palat. A contestat, spunând că el doar trecea prin zonă.

 

Deputatul George Simion e bun de plată. Parlamentarul a fost amendat de Jandarmerie în noiembrie 2020, pentru organizarea unui protest ilegal. Amenda a fost contestată în instanţă de Simion, dar fără succes. Lui Simion i s-a reproşat că pe 15 noiembrie 2020 a organizat o adunare publică de aproximativ 100 de persoane, fără a o declara şi înregistra conform legii. Sancţiunea a fost contestată de Simion în faţa Judecătoriei, el susţinând că doar trecea prin faţa Palatului Culturii, împreună cu câţiva colegi de partid şi nu a făcut altceva decât să împartă nişte pliante electorale. Se afla în campanie electorală, iar în jurul său s-au adunat câteva zeci de simpatizanţi. Numărul lor nu ar fi ajuns nici pe departe la 100 şi nici nu ar fi reprezentat un protest.

Conform precizărilor lui Simion, chiar dacă ar fi fost vorba de o adunare, ea tot nu ar fi trebuit anunţată şi înregistrată, întrucât s-a desfăşurat în timpul campaniei electorale, situaţie supusă altor reglementări decât cele referitoare la proteste. Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean au prezentat în instanţă o imagine luată chiar de pe pagina de Facebook a deputatului, în care acesta anunţa desfăşurarea unui „Protest pentru Drepturi”, pe 15 noiembrie 2020. Magistraţii Judecătoriei nu au găsit nicio neregulă în procesul-verbal de amendă care să impună anularea acestuia. Afirmaţiile lui Simion, că se aflase în zona Palatului doar întâmplător, erau contrazise clar de însăşi postarea sa de pe Facebook. Ca urmare, judecătorii au menţinut sancţiunea. Sentinţa Judecătoriei a fost contestată de Simion în faţa Tribunalului. Acesta s-a pronunţat ieri, respingând apelul şi menţinând astfel sentinţa iniţială.

Comentarii