LIIS te conectează la viitorul tău
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

LIIS te conectează la viitorul tău

GALERIE
Liceul de Informatica
  • Liceul de Informatica
- +

Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi organizează în perioada 22 – 23 ianuarie 2019 manifestările Zilelor Şcolii, un prilej deosebit de a avea o întâlnire fascinantă cu tehnologia şi modurile în care aceasta ne conduce către oameni şi idei inovative.

 

LIIS a iniţiat şi lansează anul acesta simpozionul Noi perspective ale educaţiei în era digitală, în vederea construirii unei reţele de comunicare între mediile educaţionale preuniversitar şi universitar, dar şi comunitatea locală de afaceri în IT, pentru a identifica cele mai eficiente soluţii în construirea unor contexte de învăţare bazate pe tehnologie şi adecvate nevoilor elevilor.

Simpozionul interdisciplinar Noi perspective ale educaţiei în era digitală va debuta marţi 22 ianuarie 2019 în amfiteatrul C309 prof. dr. Călin Ignat (Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)  cu un workshop susţinut de specialişti – reprezentanţi ai unor instituţii de prestigiu care promovează o educaţie de calitate în era digitală:

Prof. dr. Aurelia Genoveva FARCAŞ, Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi;

Prof. univ. dr. Henri LUCHIAN, Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Prof. dr. Constantin CUCOŞ, Director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Prof. dr. Răzvan LIŢCANU, Decan al Facultăţii de Matematică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Conf. dr. Adrian IFTENE, Decan al Facultăţii de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Prof. dr. ing.  Vasile Ion MANTA, Decan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare,

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi;

Prof. dr. Florina UNGUREANU, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi;

Prof. dr. ing. Iulian CIOCOIU, Prodecan Activitate de Cercetare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi;

Ing. Octav PINTILIE, coordonator grup P HEV SW Platform, Continental Automotive Romania. 

Programul Zilelor Şcolii Educaţia în era digitală

Marţi, 22 ianuarie 2019

9.00 – 12. 00 Concurs de programare pentru clasele V – VIII “Urmaşii lui Moisil”, ediţia a XIV-a (laboratoarele Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi)

12.00 – 15.00 Simpozionul interdisciplinar “Noi perspective ale educaţiei în era digitală”, ediţia I (amfiteatrul C309 prof.dr. Călin Ignat - Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)

Miercuri, 23 ianuarie 2019

8.15 – 11.05 Lecţii demonstrative bazate pe educaţia media, susţinute în prezenţa unui invitat de onoare - doamna Ioana Avădani, director Centrul pentru Jurnalism Independent

10.00 – 12.00 Concurs interdisciplinar “Noi perspective ale educaţiei în era digitală”, ediţia I (laboratoarele Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi), cu următoarele secţiuni:

a) Roboţi – pentru toate clasele;

b) Site – uri, softuri – pentru clasele IX – XII;

c) Multimedia – pentru clasele IX – XII;

d) Prezentări PowerPoint / postere – pentru clasele V – VIII.

12.00 – 14.00 Activităţi demonstrative susţinute cu elevii claselor a IV-a

12.00 – 14.00 Concurs de postere pentru gimnaziu „Viaţa şi activitatea lui Grigore Moisil” şi workshop cu părinţii elevilor claselor a IV-a (amfiteatrul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi)

15.00 Premierea rezultatelor obţinute la concursurile Zilelor Şcolii şi a concursului de programare Mosil ++, organizat de elevii olimpici ai liceului, sub îndrumarea profesorilor de informatică şi ajuns la ediţia a XIII-a (amfiteatrul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.