anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.07.2020

LIIS te conectează la viitorul tău

GALERIE
Liceul de Informatica
  • Liceul de Informatica
- +

Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi organizează în perioada 22 – 23 ianuarie 2019 manifestările Zilelor Şcolii, un prilej deosebit de a avea o întâlnire fascinantă cu tehnologia şi modurile în care aceasta ne conduce către oameni şi idei inovative.

 

LIIS a iniţiat şi lansează anul acesta simpozionul Noi perspective ale educaţiei în era digitală, în vederea construirii unei reţele de comunicare între mediile educaţionale preuniversitar şi universitar, dar şi comunitatea locală de afaceri în IT, pentru a identifica cele mai eficiente soluţii în construirea unor contexte de învăţare bazate pe tehnologie şi adecvate nevoilor elevilor.

Simpozionul interdisciplinar Noi perspective ale educaţiei în era digitală va debuta marţi 22 ianuarie 2019 în amfiteatrul C309 prof. dr. Călin Ignat (Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)  cu un workshop susţinut de specialişti – reprezentanţi ai unor instituţii de prestigiu care promovează o educaţie de calitate în era digitală:

Prof. dr. Aurelia Genoveva FARCAŞ, Inspector Şcolar General, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi;

Prof. univ. dr. Henri LUCHIAN, Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Prof. dr. Constantin CUCOŞ, Director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Prof. dr. Răzvan LIŢCANU, Decan al Facultăţii de Matematică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Conf. dr. Adrian IFTENE, Decan al Facultăţii de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi;

Prof. dr. ing.  Vasile Ion MANTA, Decan al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare,

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi;

Prof. dr. Florina UNGUREANU, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi;

Prof. dr. ing. Iulian CIOCOIU, Prodecan Activitate de Cercetare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi;

Ing. Octav PINTILIE, coordonator grup P HEV SW Platform, Continental Automotive Romania. 

Programul Zilelor Şcolii Educaţia în era digitală

Marţi, 22 ianuarie 2019

9.00 – 12. 00 Concurs de programare pentru clasele V – VIII “Urmaşii lui Moisil”, ediţia a XIV-a (laboratoarele Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi)

12.00 – 15.00 Simpozionul interdisciplinar “Noi perspective ale educaţiei în era digitală”, ediţia I (amfiteatrul C309 prof.dr. Călin Ignat - Facultatea de Informatică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi)

Miercuri, 23 ianuarie 2019

8.15 – 11.05 Lecţii demonstrative bazate pe educaţia media, susţinute în prezenţa unui invitat de onoare - doamna Ioana Avădani, director Centrul pentru Jurnalism Independent

10.00 – 12.00 Concurs interdisciplinar “Noi perspective ale educaţiei în era digitală”, ediţia I (laboratoarele Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi), cu următoarele secţiuni:

a) Roboţi – pentru toate clasele;

b) Site – uri, softuri – pentru clasele IX – XII;

c) Multimedia – pentru clasele IX – XII;

d) Prezentări PowerPoint / postere – pentru clasele V – VIII.

12.00 – 14.00 Activităţi demonstrative susţinute cu elevii claselor a IV-a

12.00 – 14.00 Concurs de postere pentru gimnaziu „Viaţa şi activitatea lui Grigore Moisil” şi workshop cu părinţii elevilor claselor a IV-a (amfiteatrul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi)

15.00 Premierea rezultatelor obţinute la concursurile Zilelor Şcolii şi a concursului de programare Mosil ++, organizat de elevii olimpici ai liceului, sub îndrumarea profesorilor de informatică şi ajuns la ediţia a XIII-a (amfiteatrul Liceului Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Dan CONSTANTIN

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Din păcate, disputa acesta din jurul şefului Aeroportului nu are în centru faptul că Bulgariu nu a făcut nimic pentru dezvoltarea aerogării.

Filmuletul zilei

opinii

Contextualizări

Alexandru CĂLINESCU

Contextualizări

Cuvântul de ordine în ce priveşte recuperarea moştenirii culturale, chiar în perioada relativei „liberalizări” de la mijlocul anilor ’60, a fost „valorificare critică”, formulă care e un alt nume pentru „contextualizare”. În cazul operelor literare, prefaţa era cea mai la îndemână modalitate de a-i arăta cititorului cum trebuie interpretat „corect” textul.

Boss, nu vrei un elicopter?

Radu POPESCU

Boss, nu vrei un elicopter?

...sau măcar un deputat!

„Acţionarii” lui Pedro

Nicolae CREŢU

„Acţionarii” lui Pedro

Aşteptând într-o staţie de autobuz, îmi cade privirea pe un poster comercial care etalează o promoţie îmbietoare la uleiul „Floriol”. Pe care nu-l cumpăr niciodată: în ce mă priveşte, e concurat fără speranţă de „Unisol”-ul de „primă presă”, aşa că promoţia, fălească-se cu preţul ei redus, tot rece mă lasă. Dar nu despre ce cumpăr (şi ce nu), nici despre motivele şi criteriile „în materie de”, nici atât despre marketingul stradal (cel de pe canalele TV, cu calupurile lui sâcâitoare, e un adevărat test de anduranţă când câte un film chiar merită văzut până la capăt), vreau să vă… povestesc, veţi vedea de îndată. Ci despre cu totul altceva, deşi venind, ei da, dinspre imaginea de pe acel poster şi „rezonanţa” mărcii cu pricina în memoria mea.

pulspulspuls

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Ne tot înghiontesc de câteva zile cu întrebările mai mulţi cetitori ai rubricuţei, chestionându-ne asupra unui aspect pe care, ca să fim sinceri, l-am observat şi noi de ceva vreme încoace: de ce conţilierul municipal leberal Dovleac l-o tot fi gratulând, periind şi culegându-i scamele de pe sacou cu aşa osârdie, de vreo lună încoace, pe premarele Peni Hill? 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.