În ciuda mediatizării acestor escrocherii, unii ieşeni cad în continuare victime

Metoda „Accidentul“: doi pensionari păcăliţi cu 13.650 euro, respectiv 20.000 de lei

miercuri, 20 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 Metoda „Accidentul“: doi pensionari păcăliţi cu 13.650 euro, respectiv 20.000 de lei

Au fost arestaţi cei doi tineri de 18 ani care au ridicat banii de la victime, în ambele cazuri, în numele „medicilor“ aflaţi după gratii, care au aranjat escrocheria prin telefon

Doi tineri din Iaşi care au fost trimşi de către escrocii ce „operează“ prin metoda „Accidentul rutier“să ridice banii de la victime au fost prinşi de către poliţişti. Cei doi au vâsta de 18 ani şi au fost trimişi de către autorii escrocheriilor prin telefon, puşcăriaşi, să ridice banii de la victrimele pe care le escrocaseră.  De la un pensionar din municipiul Iaşi, unul dintre ei a ridicat suma de 13.650 de euro, iar de la un altul, suma de 20.000 de lei. Primul pensionar a fost păcălit telefonic, apoi, tânărul de 18 ani a mers la el acasă şi a luat banii.

Suma de bani a ajuns în buzunarul unui deţinut din cadrul Penitenciarului, şi sunt şanse mici ca păgubitul să îi mai recupereze, fiind se pare cheltuiţi. „Poliţiştii Biroului de investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Ungheni, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda accidentul. În urma cercetărilor a rezultat faptul că, pe data de 1 februarie, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Iaşi, a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute şi care, folosindu-se de calităţi oficiale, i-ar fi spus că fiul său a fost victima unui accident rutier şi i-ar fi solicitat suma de 30.000 de euro, sumă necesară pentru presupusa operaţie. Ulterior, un tânăr de 18 ani s-ar fi deplasat la domiciliul persoanei vătămate şi ar fi încasat 13.650 lei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Tânărul reţinut de către poliţişti este cercetat şi în alte dosare penale în care a mers la pensionari acasă şi a ridicat bani, multe dintre escrocherii fiind comise în zona Paşcaniului.

Al doilea tânăr, are aceeaşi vârstă, însă este din Tomeşti. Acesta a fost trimis la domiciliul unui pensionar de 86 de ani care primise un telefon prin care era anunţat că nepoata sa a suferit un accident rutier şi ar avea nevoie de suma de 20.000 de lei, pentru o operaţie. „La data de 21 ianuarie, un bărbat de 86 de ani, din municipiul Iaşi, a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute care i-au spus că nepoata sa ar fi fost victima unui accident rutier, şi i-ar fi solicitat suma de 20.000 de lei, sumă necesară pentru presupusa operaţie. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore“, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii