Mezzosoprana Macsim Nicoară reușește să se ridice și să stea sprijinită pe perne

marți, 02 iunie 2020, 14:23
1 MIN
 Mezzosoprana Macsim  Nicoară reușește să se ridice și să stea sprijinită pe perne

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a iesit din coma, dar din punct de vedere al functiei cognitive progresele sunt minimale, spun medicii de la Spitalul de Neurochirurgie.

Ea prezinta un deficit motor accentuat, chiar daca reuseste sa se ridice si stea in pozitia sezut, cu ajutor din partea personalului medical.

Medicii spun ca este greu de prognozat felul in care va decurge recuperarea. "O parte dintre pacientii aflati in aceasta stare reuseste sa o depaseasca dupa aproximativ un an de recuperare, o parte insa nu reuseste. Suntem rezervati, iar la acest moment comunicarea cu ea nu este posibila. Personalul medical o ajuta sa se ridice si raspunde la nevoile ei, dar este greu de spus cum va evolua", ne-a spus un medic familiar cu acest caz de la Neurochirurgie.

Mezzosporana Maria Macsim Nicoară a fost găsită, pe 9 mai, în stare gravă în locuința ei din localitatea Aroneanu, de lângă Iași. Artista a suferit un traumatism cranio-cerebral grav după ce a căzut pe scările din vila în care locuiește.

Ea a fost lăsată să agonizeze 8 ore până când soacra ei a sunat la 112 după ajutor.

Comentarii