anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Minune de Crăciun? Drumul Tg. Frumos - Botoşani, DN 28B, va fi modernizat

GALERIE
asfaltare
 • asfaltare
- +

Hotărârea în acest sens a fost adoptată ieri. Șeful Regionalei de Drumuri Iaşi estimează că lucrările ar putea să înceapă în mai puţin de un an.

Drumul Naţional 28B Tg. Frumos - Botoşani va fi modernizat pe o lungime de aproape 77 km. Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri o hotărâre în acest sens, prin care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii.

Potrivit acestora, valoarea investiţiei este de aproximativ 70 de milioane de euro, bani care vor veni „din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii“.

Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, ne-a precizat că aleşii din judeţul vecin au făcut echipă şi s-au bătut pentru realizarea acestui proiect.

„Jos pălăria pentru echipa de parlamentari PSD de la Botoşani!“, a spus el, după ce a enumerat toate fazele parcursului birocratic de specialitate al acestui proiect, la care au participat aleşii botoşăneni, până la adoptarea hotărârii de guvern: întâlniri intermi­nisteriale, cu proiectanţii de la DRDP şi de la Compania de Drumuri şi Autostrăzi, obţinerea diverselor avize şi semnături.

„După aprobarea bugetului, vom scoate la licitaţie proiectarea împreună cu execuţia. Până în martie se încheie licitaţia, iar în decurs de şase luni sperăm că vom avea şi proiectul, ca să putem da ordinul de începere a lucrărilor“, a prezentat directorul Regionalei de Drumuri următoarele etape.

Totuşi, el nu a putut să estimeze cât vor dura lucrările. Drumul, din care mai bine de 40 km se află pe teritoriul judeţului Iaşi, va avea o platformă de 9 metri, cu o lăţime a căii de rulare de 2 × 3,5 metri, acostamentul de-a lungul fiecărei benzi fiind de un metru

Inclus în Masterplanul General de Transport al României, ca drum de interes regional, DN 28B a fost reabilitat provizoriu anul trecut, câteva segmente primind un strat de covor asfaltic.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.