O femeie de etnie romă riscă închisoare pe viaţă după ce a dus un tânăr la cerşit în Anglia

sâmbătă, 03 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 O femeie de etnie romă riscă închisoare pe viaţă după ce a dus un tânăr la cerşit în Anglia

Începând din 2015, autorităţile din Marea Britanie au reglementat o lege a aşa-zisei „sclavii moderne”, pedeapsa maximă stabilită fiind închisoarea pe viaţă.

Judecătorii ieşeni au trimis în Marea Britanie o femeie de etnie romă originară din Bârlad acuzată de trafic de carne vie. Diamanta Brătianu poate fi una dintre primele victime române ale unei legi intrată în vigoare în 2015 în Marea Britanie, care pedepseşte cu închisoare pe viaţă traficanţii de persoane. E vorba de Legea Sclaviei moderne, votată tocmai pentru a descuraja multiplele fapte de trafic de carne vie comise, în special de români, în Anglia.

Diamanta a fost ridicată de la domiciliul său din Bârlad în urmă cu câteva zile, după ce pe numele ei a fost emis un mandat de arestare de către autorităţile din Nottingham. Concret, individa este acuzată că, în perioada octombrie 2017 – aprilie 2018, ar fi racolat un tânăr cu handicap, pe care l-ar fi dus în Anglia şi l-ar fi determinat să cerşească. Femeia a spus că îl recunoaşte pe tânăr, însă a precizat în faţa procurorilor că s-ar fi ocupat de el ca de propriul copil, fără a-l obliga în vreun fel să cerşească. De altfel, Diamanta Brătianu a locuit alături de cele trei fiice minore de-ale sale la Nottingham, existând suspciunea că şi copilele sale ar fi cerşit pe străzile de acolo. În faţa judecătorilor, femeia a fost de acord să meargă în Anglia pentru a fi anchetată. 

 

 

Comentarii