O parohie strânge bani pentru a-i duce pe copiii săraci premianţi în pelerinaj

luni, 03 august 2020, 01:56
1 MIN
 O parohie strânge bani pentru a-i duce pe copiii săraci premianţi în pelerinaj

Parohia „Sfântul Haralambie“ din Iaşi organizează în această perioadă campania „Un gest mic, o bucurie mare“, campanie care are drept scop organizarea unui pelerinaj de o zi în zona Neamţului pentru 15 copii proveniţi din medii defavorizate. Aceştia nu au părăsit niciodată localitatea şi nu au avut parte de excursii nici măcar aproape de casă, în zona Neamţ. Pelerinajul va avea loc pe data de 10 septembrie, fiind un moment mult aşteptat de cei 15 copii care se bucură de sprijinul campaniei.

Parohia „Sfântul Haralambie“, din apropierea Spitalului de Infecţioase, desfăşoară o amplă activitate social-filantropică, oferind sprijin pentru oamenii cu o situaţie financiară precară, pentru cei bătrâni, pentru cei bolnavi sau pentru cei care nu îşi permit nici măcar pâinea de fiecare zi.

Cei 15 copii care sunt subiectul acestei campanii provind din familii sărace, cu mulţi copii, care se află însă şi în risc de abandon şcolar din cauza lipsurilor materiale. De asemenea, cei 15 copii, elevi de la şcolile gimnaziale „Ale­xandru Vlahuţă“ şi „George Coşbuc“, au rezultate bune la învăţătură, vârsta acestora fiind între 10 şi 15 ani.

Copiii vor avea ocazia ca, în excursia pregătită cu ajutorul ieşenilor, să viziteze printre altele Schitul Vovidenia, Mănăstirea Neamţ, Schitul Pocrov şi Schitul Icoana, dar şi Zimbrăria sau Castelul Miclău­şeni.

Bugetul estimat pentru fiecare copil (transport, taxe de vizitare şi cele 3 mese ale zilei) este de 250 lei de persoană. Cei care doresc pot face donaţi către: număr cont: RO44INGB0000999902312405, Banca: ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti, titular de cont Parohia „Sfântul Haralambie“.

Comentarii