Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Politehnica a adus un internaţional de 20 de ani crescut în Italia. Iaşul a trecut Prutul

GALERIE
alex-mogos-corvinul
  • alex-mogos-corvinul
- +

Politehnica Iaşi continuă campania de întărire a lotului. Clubul ieşean l-a adus şi pe Alexandru Mogoş (foto - în tricoul Corvinului), care poate acoperi regula jucătorilor născuţi în 2002 pe care orice echipă de Liga a II-a trebuie să conteze pe parcursul unui meci oficial.

Mogoş (1,81 metri), care joacă extremă stângă, dar poate fi folosit şi mijlocaş stânga sau central, este născut la Drobeta Turnu Severin şi a evoluat la juniori la Virtus Entella, club care a activat în ultimii ani în liga a doua şi liga a treia din Italia.

În 2021, fotbalistul a revenit în România, la Corvinul Hunedoara (Liga a III-a), iar vara trecută a trecut la Ripensia Timişoara. La divizionara secundă din Banat, Alexandru Mogoş, care a fost selecţionat în naţionala tricoloră formată din jucători sub 20 de ani, a bifat, în sezonul de toamnă, 15 meciuri în campionat şi unul în Cupa României.

Gruparea ieşeană vrea să legitimeze în această iarnă şi alţi jucători tineri, care s-au antrenat sub comanda antrenorului Leo Grozavu luna trecută şi în această lună. Este vorba de aripa Bogdan Istrătie (19 ani, Jiul Petroşani) şi mijlocaşul central basarabean Alexandru Gău (19 ani, Viitorul Darabani), care evoluează şi fundaş stânga.

Reamintim, Politehnica a adus în această perioadă şi cinci fotbalişti cu pretenţii de titulari: aripa Alexandru Musi (19 ani, împrumutat până în vară de la FCSB), mijlocaşul ofensiv Robert Ion (23 ani, Farul Constanţa), stoperul croat Matija Katanec (33 ani, NK Varazdin, Croaţia I), mijlocaşul central Cătălin Itu (24 ani, împrumutat până în vară de la CFR Cluj) şi atacantul Jakob Vojtus (30 ani, Rapid Bucureşti).

Jucătorii amintiţi mai sus vor juca, alături de majoritatea fotbaliştilor rămaşi în Copou dintre cei care au început sezonul la Iaşi, în testele pe care Poli le va susţine vineri şi sâmbătă în Republica Moldova, cu echipe basarabene de primă ligă, CSF Bălţi şi Zimbru Chişinău.

Faţă de programul iniţial anunţat de Politehnica au apărut unele modificări. În primul rând, partidele vor avea loc la baza Zimbru din capitala Republicii Moldova şi nu pe terenul FC Sfântul Gheorghe Suruceni. Apoi, disputa de vineri contra formaţiei din Bălţi (locul V la finalul sezonului trecut, VI în sezonul în curs) nu va mai începe la ora 14:00, ci la ora 12:00. Verificarea de sâmbătă, cu Zimbru Chişinău, se va derula conform programării iniţiale, de la ora 11:00. Zimbru, fostă campioană, a evitat greu retrogradarea în vară, clasându-se pe locul VII între cele opt echipe basarabene din eşalonul de elită, iar acum este pe poziţia a III-a a clasamentului Diviziei Naţionale a Moldovei.

Politehnica a mai susţinut un test în acest an, săptămâna trecută, în Copou, 2-4 (1-3) cu Bucovina Rădăuţi (Liga a III-a).

Din delegaţia ieşeană care a trecut Prutul joi după amiază lipsesc Christ Kouadio, Denis Ciaun, Viorel Lică, Tudor Telcean, despre care s-a spus că au probleme de natură medicală, şi atacantul polonez Pawel Tomczyk. Lui Tomczyk i s-a pus în vedere să-şi caute echipă, în condiţiile în care, după sosirea lui Vojtus, nu mai intră în planurile lui Grozavu.

Astfel, în afară de cele cinci achiziţii ale iernii şi cei trei tineri amintiţi, Grozavu va mai avea la dispoziţie alţi 18 jucători: Risto Jankov, Ianoş Brînză; Mădălin Martac, Florin Plămadă, Răzvan Tincu, Enrichi Finica, Ştefan Ştefanovici, Gabriel Vaşvari, Julian Marchioni, Francisc Cristea, Alin Roman, Antonio Dumitru, Cătălin Hlistei, Shayon Harrison şi juniorii Călin Burcă, Alexandru Hrib, Diego Fărcaş şi Ionuţ Olăeru. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri