Decizie controversată, ca urmare a lipsei capacităţii administrative a doi primari: Mihai Chirica şi Dumitru Mihăiliuc

Principala ieşire din Iaşi, transformată în coşmar: patru semafoare la Valea Lupului

miercuri, 24 iulie 2019, 01:59
2 MIN
 Principala ieşire din Iaşi, transformată în coşmar: patru semafoare la Valea Lupului

Acestea vor suplini lipsa pasarelelor peste şoseaua europeană, pentru care primarii şi ceilalţi factori de decizie nu au căzut de acord. Nu e greu de imaginat ce cozi vor fi acolo în zilele aglomerate, cozi de coşmar şi acum, fără fragmentarea traficului dată de semafoare

Din luna octombrie, trebuie să vă înarmaţi cu imensă răbdare: principala ieşire din municipiul Iaşi, cea către Leţcani – Târgu Frumos, se va aglomera şi mai tare. Asta deoarece în Valea Lupului se vor amplasa nu mai puţin de patru semafoare. Primăria Valea Lupu­lui şi Primăria Iaşi au renunţat definitiv la ideea construirii unor pasarele care să traverseze drumul european. Cel mai probabil, semafoarele vor începe să funcţioneze din luna octombrie, când vor fi finalizate mai multe lucrări în localitate. „Noi vom face patru statii de asteptare pe partea dreapta a drumului european, către Metro. Pe cealalta parte vor face statii Primaria Iasi. De asemenea, dupa ce vor fi facute trecerile de pietoni, inclusiv pe deal la Antibiotice, vor fi montate semafoare cu buton. Nu cred că vor fi ambuteiaje. Singurul ambuteiaj se face în zona sensului giratoriu de la Era, asta se ştie. Acolo trebuie găsită o soluţie“, a spus ieri primarul Dumitru Mihăiliuc, în cadrul Comitetului Consultativ pentru Siguranţă Rutieră, organizat la Prefectura Iaşi.
 
Prefectul Iaşului a spus că orice idee care presupune siguranţa pietonilor trebuie implementată. „Ideea cu pasajele nu este abandonată. Însă este bună şi ideea cu semafoarele. Trebuie să ne înarmăm cu răbdare şi să vedem ce o să se întâmple cu traficul“, a spus Marian Şerbescu, prefectul Judeţului Iaşi. 
 
 

Comentarii