Regizor: Merită ieșit în stradă. Acum 15 ani procurori tineri ajungeau să se sinucidă

joi, 07 decembrie 2017, 19:47
2 MIN
 Regizor: Merită ieșit în stradă. Acum 15 ani procurori tineri ajungeau să se sinucidă

Tudor Giurgiu face apel la proteste de stradă pentru a bloca modificarea legilor justiţiei şi politizarea ireversibilă a sistemului. În context, el reaminteşte cazul dramatic al procurorului Cristian Panait, care şi-a luat viaţa la numai 29 de ani, pe fondul presiunilor dintr-un dosar care implica politicieni.

"Fără să am pregătire de specialitate în domeniu, am făcut multă documentare pe zona justiției și am înțeles modul în care politicul și-a arondat (sau subjugat) justiția în anii 2000. Întîmplător sau nu, un alt guvern PSD. Fraților, cine mai crede că întîmplările din Parlament sunt doar circ ieftin sau le rezumă strict la înjurături către senatorul Nicolae (cînd am scris “senator” mi-a trecut un nod în gît) sau la ironii adresate Dnei Chichirău, se înșeală amarnic. Trăim vremuri în care, sub ochii noștri, niște cetățeni (“cei aleși”, cum ar veni) își bat joc de cei care i-au ales (aceiași, oricum în zeci de ani, masă de manevră care îi urmează tăcuți și obidiţi), nu au un minim respect față de proceduri și regulamente și vor să ne întoarcă la modul în care justiția funcționa pe vremea lui Năstase", scrie regizorul Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF.

Acesta face un apel la proteste de stradă împotriva modificărilor la legile justiţiei, amintind, însă fără să şi dea numele, de cazul procurorului Panait, care s-a sinucis în vremea lui Adrian Năstase. De altfel, Tudor Giurgiu consideră că România s-a întors zilele acestea în epoca Stănoiu şi consideră că situaţia la care asistăm e doar începutul.

Mai multe detalii pe digi24.ro

Comentarii