S-a dublat numărul celor care vin la spital ca să li se extragă căpuşe

luni, 06 mai 2019, 01:57
1 MIN
 S-a dublat numărul celor care vin la spital ca să li se extragă căpuşe

În ultimele zile s-a dublat numărul persoanelor care au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au fost înţepate de căpuşe, spun medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. Dacă, până în urmă cu ceva vreme, aproximativ patru-cinci oameni ajungeau, în medie, zilnic la spital din cauza căpuşelor, în ultimele 24 de ore, zece persoane au avut nevoie de tratament din cauza dăunătorilor.

„Zece pacienţi cu căpuşe sunt peste media ultimelor zile când am avut în jur de patru-cinci pe zi. Numărul acestora s-a înmulţit odată cu începerea ieşirilor la iarbă verde şi a muncii agricole prin iarbă şi în proximitatea animalelor. Le recomandăm oamenilor să fie cât mai atenţi, pentru că riscul cel mai mare, dar şi cel mai rar, este de suprainfecţie la locul plăgii şi de transmitere a altor boli infecţioase“, a precizat prof. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Medicii infecţionişti le transmit celor care găsesc însă căpuşe ataşate de corp să nu încerce să le scoată acasă, ci să se prezinte la spital pentru a evita orice complicaţie.

Comentarii