Soacra a pus piciorul în pragul casei ginerelui: l-a dat ea pe mâna autorităţilor

vineri, 06 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Soacra a pus piciorul în pragul casei ginerelui: l-a dat ea pe mâna autorităţilor

După ce o femeie din Deleni a depus mai multe plângeri împotriva soţului său doar pentru a şi le retrage, mama acesteia s-a hotărât să ia taurul de coarne. A cerut şi a obţinute emiterea unui ordin de protecţie împotriva bărbatului violent.

 

Problemele dintre A.M.G. şi soţul său datează de câţiva ani buni. În august 2019, femeia a depus o plângere împotriva soţului, pentru „violenţă în familie”. A fost întocmit un dosar penal, dar cauza a fost clasată în scurt timp, din cauza faptului că femeia şi-a retras plângerea. Un an mai târziu, o nouă plângere a avut aceeaşi soartă. În septembrie 2020, în favoarea femeii a fost emis un ordin de protecţie pe 6 luni.

Ordinul a fost respectat de soţ, dar, după expirarea sa, scandalurile au reînceput. Acestea au culminat luni, când femeia a plecat la mama sa, împreună cu băiatul său. După scurt timp, la casa soacrei şi-a făcut apariţia ginerele, care a făcut scandal, ameninţând totodată că va incendia locuinţa. Soacra nu s-a lăsat intimidată, ci a pus mâna pe telefon şi a chemat poliţia. A doua zi, a şi solicitat Judecătoriei Hârlău emiterea unui ordin de protecţie.

„Instanţa reţine că reclamantelor le este frică de comportamentul pârâtului, existând pericolul să se întâmple ceva extrem de grav între părţi, aspect confirmat inclusiv de actele sosite de la poliţie. Instanţa reţine şi situaţia conflictuală care persistă de mai mult timp între părţile din dosar, ca şi faptul că pârâtul nu este la prima abatere privind actele de violenţă în familie, faptele fiind reclamate de către soţia sa de mai multe ori de-a lungul timpului. De asemenea, instanţa are în vedere şi faptul că deşi anterior soţia sa a sesizat organele de poliţie pentru faptele de violenţă ale soţului, pârâtul nu numai că nu şi-a revizuit comportamentul faţă de reclamantă, dar a escaladat starea conflictuală dintre părţi”, au constatat judecătorii. Aceştia au decis emiterea unui ordin de protecţie valabil 3 luni, interval în care bărbatul nu va mai avea dreptul să se apropie de soţia sau soacra sa şi nici să mai ia în vreun fel legătura cu ele.

 

 

Comentarii