Şoferiţă beată, de 62 de ani, calmată după gratii

sâmbătă, 14 august 2021, 01:50
2 MIN
 Şoferiţă beată, de 62 de ani, calmată după gratii

Ea a făcut scandal la Biroul Rutier şi a refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de sânge.

Femeia prinsă beată la volan pe bulevardul C. A. Rosetti a fost băgată după gratii de către poliţiştii de la Rutieră. În vârstă de 62 de ani, femeia conducea haotic, marţi noapte, un autoturism marca Renault.

La un moment dat, manevrele pe care le făcea în trafic aproape că au provocat un accident rutier. Ea a fost pe punctul de a se ciocni cu o Dacia Duster care circula pe acelaşi bulevard.

De altfel, şoferul de la volanul maşinii Dacia a fost cel care a anunţat poliţia cu privire la întâmplare, iar poliţiştii au oprit-o pe şoferiţă pentru a se asigura că nu produce o tragedie pe drumurile publice. Ea fost supusă unui control cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru a afla alcoolemia exactă, poliţiştii au intenţionat să o conducă pe femeie la o unitate medicală pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge. Însă şoferiţa, Maria Savin, a refuzat să meargă la spital şi a început să se certe cu poliţiştii.

Oamenii legii au condus-o în schimb la Biroul Rutier pentru audieri, aproape de miezul nopţii. În momentul în care a coborât din maşina poliţiei, femeia a continuat scandalul început pe bulevardul C.A. Rosetti şi s-a prezentat tuturor ca fiind cadrul militar în rezervă, dar pensionat.

Ulterior, pe numele şoferiţei a fost întocmit un dosar penal pentru că a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge apoi a fost reţinută pentru 24 de ore.

"La data de 10 august 2021, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe DE 583, un autoturism condus de o femeie de 62 de ani. Întrucât femeia emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore", au declarat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii