Studenţi din Japonia vor urma stagii de cercetare la Universitatea Tehnică

luni, 16 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Studenţi din Japonia vor urma stagii de cercetare la Universitatea Tehnică

O delegaţie de la Nagoya Institute of Technology (NIT), Japonia, s-a întâlnit săptămâna trecută cu membrii conducerii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) şi cu reprezentanţi din partea tuturor celor 11 facultăţi, pentru a se pune de acord cu privire la cadrul şi condiţiile în care TUIASI va deveni gazda mai multor studenţi japonezi care urmează la NIT programul „Creative Engineering“.

 Aceştia vor desfăşura, pentru 90 de zile, stagii de cercetare la nivel de master, după ce acordul-cadru cu privire la felul în care se va desfăşura această vizită de studiu va fi concretizat. Dele­gaţia care a vizitat Universitatea Tehnică a fost alcătuită din Nobuhi­ro Inuzuka, vicepreşedinte responsabil de relaţia cu studenţii şi promovarea reformei educaţionale de la NIT, Shin-ichi Matsuoka, cadru didactic al universităţii şi Ando Mitsuko, de la Departamentul de Relaţii Internaţionale al universităţii. Acest stagiu de practică presupune pentru studenţii japonezi dobândirea mai multor abilităţi care să îi ajute ulterior în carieră.

În urma prezentării de la Iaşi, Nobuhiro Inuzuka a punctat că aceştia vor căpăta un punct de vedere proaspăt prin activităţi de cercetare desfăşurate la o instituţie de top la nivel internaţional, vor dobândi şi abilităţi practice pentru a realiza proiecte lucrând cu pregătire în diverse domenii, îşi vor creşte orizontul cultural şi vor înţelege mai multe despre lumea înconjurătoare locuind în străinătate.

„Desfăşurăm programul de «Creative Engineering» şi avem 100 de studenţi în fiecare an care-l urmează. La finalizarea acestui programul aceştia au posibilitatea de a decide în ce vor să se specializeze dintre toate domeniile pe care le oferă universitatea. Un pas important este acela în care trimitem studenţii în afara universităţii pentru trei luni, pentru a-şi lărgi orizonturile, inclusiv cele inginereşti. Ei trebuie să petreacă trei luni, fie în industrie, fie în străinătate, la o instituţie de cercetare de top“, a declarat Nobuhiro Inuzuka.

Până în prezent, Nagoya Institute of Technology are încheiate parteneriate cu 80 de universităţi şi institute de cercetare din Europa, printre care se numără şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. NIT este una dintre cele mai cunoscute şi performante instituţii de învăţământ superior din Japonia. 

Comentarii