Traducere a ştiinţei pe înţelesul tuturor, în 3 minute

miercuri, 20 martie 2019, 02:50
2 MIN
 Traducere a ştiinţei pe înţelesul tuturor, în 3 minute

Studenţii şi cercetătorii ieşeni au şansa şi anul acesta să se înscrie în competiţia internaţională organizată de British Council – Fame Lab, un concept inedit de popularizare a ştiinţei. Practic, cei care se înscriu în competiţie trebuie să fie capabili să explice un concept ştiinţific complex pe înţelesul unui public larg, în maximum trei minute, într-un mod cât mai inovativ şi creativ. 

„Competiţia este deschisă pentru toţi tinerii care au peste 19 ani, care studiază sau lucrează în domeniul ingineriei, medicinei, tehnologiei, biologiei, chimiei, fizicii sau matematicii. Se adresează inclusiv angajaţilor din sectorul public şi cel privat“, au precizat organizatorii. Concursul are mai multe etape, iar după ce se va face o triere la nivel naţional va exista un reprezentant al României care va participa la finala internaţională FameLab din Marea Britanie. Pentru a se înscrie în competiţie, participanţii trebuie să trimită o prezentare video de maximum 3 minute, online, despre un subiect care le este familiar din ştiinţă, existând o serie de rigori pe care trebuie să le respective prezentarea respectivă. Termenul limită de depunere a acestor filme de înscriere este de 31 martie, iar din rândul concurenţilor juriul îi va selecta pe cei care se vor califica la preselecţiile regionale.

„Concurenţii selectaţi pentru finală vor participa la un masterclass, care îi va ajuta să îşi îmbunătăţească abilităţi esenţiale de comunicare media şi de prezentare. Masterclass-ul va fi susţinut de un trainer din Marea Britanie şi se va desfăşura în luna aprilie, în Bucureşti. Toţi finaliştii care vor participa la masterclass vor intra în finala naţională Famelab care va avea loc în luna mai. Câştigătorul finalei naţionale va reprezenta România la FameLab International în Marea Britanie. Finala internaţională va avea loc în cadrul Cheltenham Science Festival în perioada 4 – 9 iunie 2019“, au precizat organizatorii. La preselecţii şi în finala naţională, prezentările vor fi în limba română, cel care va reprezenta ţara la nivel internaţional va trebui să îşi susţină prezentarea în engleză. 

Comentarii