Un caz ciudat in Gara Iași. Taximetrist acuzat de viol. Judecătorii l-au trimis acasă

luni, 15 noiembrie 2021, 03:00
3 MIN
 Un caz ciudat in Gara Iași. Taximetrist acuzat de viol. Judecătorii l-au trimis acasă

Procurorii l-au vrut după gratii, dar judecătorii l-au trimis în arest la domiciliu

Caz ciudat instrumentat de către procurorii şi poliţiştii ieşeni. Un taximetrist din Iaşi a fost arestat pentru o noapte după ce ar fi violat o turistă care a coborât din tren. Judecătorii l-au eliberat pe şofer, trimiţându-l acasă în arest la domiciliu doar pentru infracţiunea de lipsire de libertate.

Femeia în vârstă de 30 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană trebuia să ajungă la Bucureşti. La Iaşi a coborât dintr-un tren şi s-a urcat într-un taxi la gara mare din oraş şi a solicitat şoferului să-i găsească o pensiune. Cel mai probabil, în urma unor discuţii între cei doi, taximetristul, Constantin Meiu de 65 de ani, a transportat femeia acasă la el, în Ciurea. Aici ar fi violat-o, potrivit poliţiştilor, apoi ar fi adus-o înapoi la gară. În două ore, poliţiştii l-au găsit pe Meiu şi l-au băgat în arest, pe baza celor declarate de către femeie. „Poliţiştii Secţiei 2 Rurală Ciurea, acţionând cu operativitate, au identificat şi reţinut un bărbat, de 65 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, la data de 11 noiembrie, bărbatul, în calitate de taximetrist, ar fi luat din Gara de Nord din municipiul Iaşi o femeie şi nu ar fi dus-o la adresa solicitată, ci la domiciliul lui, unde ar fi violat-o şi ar fi lipsit-o de libertate. Ulterior, femeia ar fi fost adusă cu auto echipat taxi în Gara de Nord din municipiul Iaşi. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

A doua zi, procurorii au propus judecătorilor arestarea pentru 30 de zile a taximetristului. Magistraţii l-au trimis acasă, în arest la domiciliu, până se limpezesc apele, adică până se va lămuri dacă femeia a mers de bunăvoie acasă la taximetrist. „Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, privind luarea măsurii preventive a arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, faţă de inculpatul Meiu Constantin, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal şi viol, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.11.2021 până la data de 12.11.2021, inclusiv. În baza dispoziţiilor art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatului Meiu Constantin, cu datele de stare civilă anterior menţionate, deţinut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

În baza dispoziţiilor art. 227 alin. 2 din Codul procedură penală, dispune luarea faţă de inculpatul Meiu Constantin, cu datele de stare civilă anterior menţionate, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 13.11.2021 până la data de 12.12.2021, inclusiv, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin.1 din Cod penal”, se arată în decizia judecătorilor ieşeni.

Comentarii