Un patron riscă puşcăria pentru că a refuzat să facă muncă în folosul comunităţii

Bărbatul a fost condamnat cu suspendare, însă a refuzat să presteze munca în folosul comunităţii.

miercuri, 18 noiembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Un patron riscă puşcăria pentru că a refuzat să facă muncă în folosul comunităţii

Judecătorii ieşeni urmează să decidă soarta unui bărbat pentru care Serviciul de Probaţiune a solicitat revocarea unei pedepse cu suspendare. Octavian Dumitrescu, patronul unei spălătorii auto din oraş, a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, primind, totodată, şi pedeapsa suplimentară de a presta 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Convocat de mai multe ori de către inspectorii de probaţiune, ba chiar şi somat să îşi respecte obligaţiile, individul a refuzat repetat să o facă. Din acest motiv, autorităţile au cerut ca pedeapsa de 1 an şi 3 luni să fie executată în penitenciar, ceea ce prima instanţă, Judecătoria, a admis.

“În legătură cu obligaţia de a urma un program de reintegrare socială, condamnatul a fost înscris în programul de siguranţă rutieră Drink and Drive derulat în perioada 15.01.2020 – 19.02.2020. Deşi a fost informat despre acest program prin planul de supraveghere, condamnatul nu s-a prezentat, ignorând obligaţia impusă prin sentinţa penală”, au mai stabilit judecătorii. Soarta lui Dumitrescu va fi tranşată de Tribunalul Iaşi, care va pronunţa sentinţa definitivă în acest caz. 

Comentarii