(VIDEO) Filmul accidentului de la Moara de Foc: cum a scăpat primarul teafăr

luni, 09 martie 2020, 02:50
4 MIN

Maşina lui Chirica a lovit un BMW care intrase pe roşu în intersecţia de la Moara de Foc, conform poliţiştilor. Impactul ar fi avut urmări mult mai grave dacă Fordul condus de primar ar fi ajuns cu o fracţiune de secundă mai repede, iar BMW-ul care a intrat tare în intersecţie, l-ar fi lovit în lateral. Cei doi şoferi au fost testaţi pentru consumul de alcool: tânărul din BMW în stradă, iar Chirica în ambulanţa SMURD.

Mihai Chirica, primarul Iaşului, a scăpat teafăr dintr-un accident cu victime care a avut sâmbătă seara, în intersecţia de la Moara de Foc. Accidentul a avut loc în jurul orei 22.30.

Mihai Chirica se afla la volanul unei maşini de serviciu, un autoturism Ford, iar în dreapta se afla fratele său, ei intrând în intersecţie dinspre piaţa Păcurari, de pe strada Muntenimii. Imaginile surprinse de camerele din zonă arată că, în acel moment, din dreapta lui, a apărut un autoturism BMW, care circula dinspre capăt Păcurari către Petru Poni.

Cu toate că la semafor erau oprite mai multe autoturisme, tânărul de la volanul BMW-ului ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului, pentru a forţa intersecţia, când mai erau şase secunde de roşu, conform unor surse din Poliţie.

Primarul ar fi intrat în intersecţie pe culoarea verde, iar la momentul impactului ar fi mai avut cinci secunde de galben, conform aceloraşi surse. În urma impactului dintre cele două maşini, Ford şi BMW, aceasta din urmă s-a rotit de două ori, apoi s-a oprit.

Primarul a suferit răni uşoare, iar o tânără, pasager în BMW, şi şoferul din BMW acuzau dureri cervicale. Două dintre victime au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„La data de 7 martie, în jurul orei 22.30, am fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că pe raza municipiului Iaşi a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. În urma primelor cercetări s-a constatat faptul că un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Păcurari, dinspre rond Gama către piaţa Mihai Eminescu, în intersecţia cu strada Muntenimii, nu ar fi oprit la culoarea roşie a semaforului electric aflat în funcţiune şi ar fi pătruns în intersecţie intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de către un bărbat de 48 de ani, din municipiul Iaşi. În urma accidentului, trei persoane au fost rănite, iar conducătorii auto au fost testaţi cu alcooltestul, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Ioana Bîlea, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Şoferul din BMW are domiciliul în comuna Dumeşti. Acesta a precizat la puţin timp de la produ­cerea accidentului că primarul ar fi trecut pe culoarea roşie a semaforului, însă poliţiştii i-au respins varianta ulterior.

Un alt aspect comentat de către cititorii forumurilor de pe Internet a fost privitor la testarea edilului, care a fost făcută în ambulanţă, în timp ce şoferul din BMW a fost testat în stradă.

Poliţiştii au precizat că la testarea primarului a fost de faţă ca martor una dintre victimele accidentului, o tânără din BMW, care se afla întinsă pe targa din ambulanţa SMURD. După câteva ore, primarul a postat pe reţelele sociale despre experienţa prin care a trecut.

„Am trecut o cumpără, în care poţi vorbi despre cât de fragilă este viaţa. Tocmai terminasem evenimentul «Atipic Beauty», unde cele mai multe femei frumoase erau în scaunul cu rotile din cauza unor accidente de circulaţie. Toate erau triste însă aveau dorinţa de a merge mai departe. Astăzi, 8 martie, sigur ar fi dorit să sărbătorească altfel, însă soarta aşa a decis.. Ieri puteam fi ca ele, în scaunul cu rotile. Dumnezeu mi-a mai dat o şansă şi-i mulţumesc pentru asta. Toţi suntem bine, nimeni nu e rănit, iar maşinile se pot repara. De la Atipic Beauty am urcat la stadion să urez succes echipei, la pauză am decis să trec prin cartierul Alexandru cel Bun, să văd echipele care lucrau la marcajele rutiere… iar despre circulaţie… şi am ajuns aici. Conduc prudent de peste 27 de ani fără niciun incident, nu am lovit şi nu am fost lovit de nimeni. Dar aşa este soarta… mă bucur că şi celelalte două persoane din celălalt vehicul nu au pătit ceva deosebit. Sunt tineri, chiar foarte tineri şi nu-i voi părăsi la greu pentru că puteam pleca cu toţii pe un alt destin. Nu cred că au vrut să treacă prin asta şi voi sta lângă ei. Iar ca să nu apară dubii, testul etilotest a înregistrat zero pentru amândoi, iar la măsurarea mea, celălalt şofer a fost martorul Poliţiei“, a scris Mihai Chirica.

Ieri, întrebat de ziarişti dacă a „forţat“ verdele la semafor, primarul a răspuns: „Am intrat pe culoarea normală“.

Comentarii