15 ieşeni au ajuns cu căpuşe la spital după ce au fost la iarbă verde în minivacanţa de Rusalii

miercuri, 07 iunie 2017, 01:57
1 MIN
 15 ieşeni au ajuns cu căpuşe la spital după ce au fost la iarbă verde în minivacanţa de Rusalii

Când vă sfătuiesc medicii să veniţi la spital.

Numeroşi ieşeni muşcaţi de căpuşe au avut nevoie de ajutorul medicilor în weekendul prelungit de Rusalii. Numai de vineri seara până luni, 15 ieşeni s-au adre­sat urgentiştilor după ce au „descoperit“ insecta pe corpul lor. Oamenii le-au spus medicilor că au observat căpuşele după ce au ieşit la iarbă verde.

În UPU, pacienţilor le-a fost înde­păr­tată insecta, după care au fost di­rec­ţionaţi pentru investigaţii şi tratament la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Pa­rascheva“.

„Pacienţii care ajung cu muşcătură de căpuşă în UPU sunt trataţi local şi apoi transferaţi către Spitalul de Boli Infecţioase“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. 

După muşcătura de căpuşă se poate dezvolta boala Lyme sau encefalita. Potrivit medicilor infecţionişti, atunci când găsim o căpuşă pe corp care nu poate fi extrasă cu penseta sau alte pense specializate trebuie să ne adresăm spitalelor, pentru a executa manevra corect. După ce căpuşa a fost îndepărtată, zona trebuie curăţată cu apă şi cu săpun şi apoi trebuie aplicat un tampon cu spirt sau iod.

Comentarii