160 de familii de ieşeni au stat în frig din cauza unei avarii

miercuri, 21 octombrie 2015, 01:55
2 MIN
 160 de familii de ieşeni au stat în frig din cauza unei avarii

 Sute de ieşeni din zona Poitiers au stat mai bine de o săptămână fără căldură în apartamente. O avarie produsă în momentul pornirii încălzirii pe 10 octombrie a privat locatarii, în majoritate pensionari, de încălzire centralizată. 

Proprietarii de apartamente au sesizat redacţiei că responsabilitatea pentru situaţia creată ar fi purtat-o administratorul imobilului, Termo-Service. „Sunt 160 de apartamente în patru scări. În apartament este mai frig decât afară, este o bătaie de joc, suntem cu plata la zi, dar nu ne putem încălzi. Am vecini care au răcit, sunt copii mici care stau în frig din cauza incompetenţei altora”, a precizat unul dintre proprietarii de apartamente. Ulterior, acesta ne-a comunicat situaţia a revenit la normal şi locuinţele sunt încălzite.
În urmă cu două zile, mai mulţi locatari au cerut socoteală echipei de intervenţie a Termo-Service privind derularea lucrării. „O conductă de la subsol s-a fisurat încă de când s-a dat drumul la căldură, iar instalatorii (echipa de intervenţie a Termo-Service, n.r.) au venit târziu şi au tratat problema în bătaie de joc. Ba nu au avut tuburi de oxigen pentru a suda, ba nu ştiu ce, că de fapt ar fi o problemă la un apartament de la o scară. Sunt reclamaţii făcute inclusiv la primărie, dar tot nu avem căldură”, a declarat ieri-dimineaţă un alt locatar care a sesizat problema redacţiei. El a susţinut că Termo-Service a intervenit parţial pentru repararea conductei fisurate.
 
În replică, directorul Termo-Service, Ciprian Chiriţa, spune că problema la blocurile din Poitiers a fost rezolvată în primă instanţă, dar situaţia ar fi mai „complicată”. „Există o problemă la acea asociaţie, instalaţiile sunt foarte vechi, au fost înştiinţaţi că trebuie înlocuite pentru a nu fi probleme pe perioada de iarnă. O echipă Termo-Service a intervenit la acel loc, dar acolo sunt lucrări de o amploare mai mare care se fac pe deviz”, a declarat Chiriţa, înainte ca agentul termic să revină în casele oamenilor.
 

Comentarii