200 de studenţi străini au protestat aseară la UMF. Vor să promoveze cu nota 4

vineri, 22 ianuarie 2016, 02:59
2 MIN
 200 de studenţi străini au protestat aseară la UMF. Vor să promoveze cu nota 4

Ei vor să poată promova chiar dacă iau nota 4 la testul grilă, dar primesc 6 la proba practică. Universitatea a impus minim note de 5 la ambele probe.

Studenţii străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ (UMF) au protestat, aseară, în faţa in­sti­tuţiei. Aproximativ 200 de persoane s-au adunat pentru a-şi arăta nemulţumirile faţă de prevederea care menţionează că studenţii trebuie să obţină minumum nota cinci atât la proba teoretică, cât şi la proba practică pentru a promova. Aceasta a fost adoptată la începutul acestui an universitar.

„Se mai întâmplă ca un student să nu înveţe la toate materiile şi la examen să aibă un subiect pe care nu îl prea ştie. Dacă pică două sau trei examene, nu trece anul. La practică ne descurcăm, dar la grilă este foarte multă materie“, a men­ţionat Mahomed, student în anul al VI-lea la Medicină Generală.

Reprezentanţii instituţiei susţin că studenţii nu au discutat nemulţumirile lor cu conducerea UMF.

„Nu ştiu dacă în alte părţi nota de promovare este mai mică de cinci. E clar că au neglijat până când au luat primul patru şi apoi această stare a stârnit o astfel de reacţie. Nota cinci de apreciere a oricărei probe din cadrul unei evaluări nu ar trebui să stârnească în niciun caz astfel de reacţii“, a declarat prof. univ. dr. Ştefan Georgescu, rectorul interimar al UMF.

Nota finală la o materie se calculează fă­când media dintre nota obţinută la testul grilă şi cea de la practică. Anterior acestei decizii, dacă studenţii luau mai puţin de cinci la testul grilă, puteau promova în condiţiile în care aveau o notă mai mare la practică. Acum trebuie să aibă minim cinci la ambele probe pentru promova.

„Nu este corect ceea ce au decis. E greu pentru români, iar pentru străini e şi mai greu. Să înţeleagă şi cei de la conducere că este dificil, numai la Anatomie la grilă avem 75 de întrebări“, a adăugat un student din anul al III-lea la Medicină Generală.

Comentarii