21 de posturi de directori de şcoli, neocupate după al doilea concurs

miercuri, 23 august 2017, 01:50
2 MIN
 21 de posturi de directori de şcoli, neocupate după al doilea concurs

Nici în cea de-a doua etapă de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi pentru instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi nu s-au prezentat suficiente cadre didactice. Pentru cele 42 de posturi vacante pentru funcţia de director şi 23 de posturi de directori adjuncţi, câte erau disponibile înainte de desfăşurarea interviurilor pentru detaşare în interesul învăţământului, s-au înscris la susţinerea probei doar 41 de cadre didactice, membre în Corpul naţional al experţilor în management educaţional. 

Dintre persoanele înscrise, 28 de cadre didactice au candidat pentru funcţia de director, iar 13 pentru funcţia de director adjunct. De asemenea, au fost cazuri în care s-au prezentat mai mult de un candidat pe un loc. Astfel, pentru funcţia de director au fost mai mulţi candidaţi pentru ocuparea scaunului de director la Şcoala Gimnazială „Mihai Codreanu”, la Şcoala Gimnazială Rediu şi la Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana. Tot mai mulţi candidaţi au fost pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la Şcoala Gimnazială nr. 1 Todireşti şi la Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iaşi, unde au fost câte doi candidaţi. 

De asemenea, s-a înregistrat şi o situaţie în care un candidat a optat pentru mai mult de un post. La susţinerea probei de interviu s-au prezentat 40 dintre cei 41 de candidaţi înscrişi, însă, dintre aceştia, doar 31 au promovat proba. Astfel, dintre cei care au promovat, 21 dintre candidaţi optaseră pentru funcţia de director, iar 10 pentru cea de director adjunct. În urma desfăşurării concursului şi a interviului, în judeţul Iaşi, au rămas 21 de posturi vacante pentru funcţia de director, 2 în mediul urban şi 19 în mediul rural. Alte 13 posturi au rămas vacante pentru funcţia de director adjunct, două dintre acestea fiind situate în mediul urban şi alte 11 în mediul rural. 

„Conform Notei Ministerul Educaţiei Naţionale nr. 1836/04.08.2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi va decide, în cadrul Consiliului de Administraţie, numirea pe posturile vacante a cadrelor didactice care şi-au exprimat opţiunea în scris şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare,” a declarat prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Astfel, pentru posturile rămase disponibile, Inspectoratul Şcolar Judeţean va alege dintre cadrele didactice care au promovat cel puţin două probe la concursurile anterioare de ocupare a funcţiei de director sau director adjunct, în cazul în care nu se ocupă nici de această dată locurile se va alege din rândul celor care au promovat cel puţin proba scrisă, iar dacă vor mai rămâne posturi neocupate, se vor putea alege cadre didactice aflate pe lista Registrului naţional al experţilor în management educaţional care nu s-au prezentat la ultimele două sesiuni de ocupare a funcţiilor de directori. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii