40 de zile de mesaje împotriva avorturilor. Cine sunt iniţiatorii apelului

miercuri, 27 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 40 de zile de mesaje împotriva avorturilor. Cine sunt iniţiatorii apelului

De astăzi, Asociaţia Pro Vita de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei organizează cea de-a doua ediţie la Iaşi a campaniei 40 de zile pentru viaţă, în care creştinii ieşeni vor sta pe bulevardul Ştefan cel Mare, în zona cubului de metal, între 27 septembrie şi 5 noiembrie, militând „uniţi în post, rugăciune şi veghe paşnică“ pentru încetarea avorturilor.

Aceştia au lansat un apel către toţi ieşenii să vină să li se alăture. „Îi aşteptăm în stradă pe toţi cei care preţuiesc viaţa, care doresc să combatã orice urmă de violenţă şi de nedreptate şi pentru care demnitatea umană are o valoare nemăsurată“, a declarat Raluca Cocuţ, coordonatorul local al campaniei. Prima ediţie a avut loc în primăvara acestui an, iar organizatorii spun că au participat 400 de voluntari în lunile martie şi aprilie, unii şi din republica Moldova, şi că au primit mai multe semnale pozitive din partea comunităţii. La finalul manifestărilor ce încep astăzi, toţ participanţii vor semna o declaraţie de pace. „Nu este o campanie agresivă şi nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenţei în stradă este de a oferi sprijin şi alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog şi comuniune. În perioada 27 septembrie – 5 noiembrie vor fi puse la dispoziţie, timp de 12 ore pe zi, de la 7 dimineaţa la 7 seara, pancarte cu mesaje pro-viaţă, materiale informative şi îndrumare către modalităţile de intervenţie pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate“, au mai spus organizatorii.

Concret, aceştia vor pune la dispoziţie consultaţii şi ecografii gratuite în cadrul clinicii Providenţa, consiliere psihologică, atât pre, cât şi postnatală, dar şi consiliere maternală şi juridică pentru mame. Femeile care vor să avorteze din considerente financiare vor primi şi un ajutor în bani pentru a nu recurge la acest pas. Organizatorii invocă faptul că numărul de avorturi s-a răspândit în ultimii ani şi că „în ultimii 60 de ani numărul copiilor avortaţi în România depăşeşte numărul populaţiei ţării“, şi că în România s-ar face acum 220 de avorturi pe zi.

Comentarii