500 000 euro pentru Creţu

luni, 22 decembrie 2014, 02:44
2 MIN
 500 000 euro pentru Creţu

 

Fotbalistul de la CSMS Iaşi ar putea fi convocat la echipa naţională. De aceea, conducătorii ieşeni nu se grăbesc să-l vândă la prima ofertă
 

Fotbalul ieşean a ratat multe transferuri de pe urma cărora se puteau câştiga bani frumoşi, fie că a fost vorba de jucători consacraţi, precum Ionuţ Bîlbă, care nu a fost cedat nici la CFR Cluj (club dispus să achite circa 600 000 euro), nici la Rapid şi a ajuns să se piardă, fie de tineri de viitor precum Andrei Herghelegiu şi Adrian Avrămia, care au trecut gratuit la CS Universitatea Craiova, după ce, printre altele, în cazul ultimului, fusese refuzată o ofertă de la Pandurii de 150 000 de euro pentru 50% din drepturile federative ale fostului internaţional de tineret.
La ora actuală, CSMS Iaşi are în lot un alt jucător cu o cotă foarte bună, Alexandru Creţu. Fostul internaţional de tineret a fost monitorizat de mai multe echipe din ţară precum Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti şi Astra Giurgiu. Conducătorii ieşeni susţin însă că pe adresa clubului nu a venit nicio ofertă concretă legată de Creţu. “Discuţii în lumea fotbalului legate de un jucător sau altul există mereu. De la a întreba pe cineva despre un fotbalist, până a se face o ofertă e cale lungă. Deocamdată, nimeni nu ne-a spus clar că ne oferă o sumă pentru a-l ceda pe Creţu” a declarat preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea. Acesta s-a arătat de acord cu vânzarea jucătorului, în ipoteza în care CSMS primeşte o ofertă bună: “Nu ne grăbim cu Creţu. Are o cotă bună, care-i poate creşte dacă anul viitor va fi chemat la echipa naţională, aşa cum mi-a spus selecţionerul Iordănescu. Şi evoluţiile lui pot fi îmbunătăţite. Dacă însă vine o ofertă convenabilă, îl putem ceda chiar din această iarnă”.

Deşi nu s-a anunţat oficial, CSMS a stabilit ca startul unor eventuale negocieri pentru cedarea lui Creţu să înceapă de la valoarea de 500 000 de euro plus TVA, plus o cotă de 25% din suma care va fi încasată la o revânzare a jucătorului.

 

Comentarii