53 de biciclete strânse pentru elevii navetişti, în campania Ziarul de Iaşi

luni, 16 decembrie 2013, 02:50
4 MIN
 53 de biciclete strânse pentru elevii navetişti, în campania Ziarul de Iaşi

Ultimele nouă biciclete au fost donate de inspectorul şcolar general Camela Gavrilă, secretarul de stat Maricel Popa şi omul de afaceri Cornel Brânză.

Campania „Ziarului de Iaşi“, „Donează o bicicletă pentru elevii navetişti“, a strâns în weekendul acesta încă nouă biciclete, iar numărul total a ajuns la 53 de biciclete. Dacă la sfârşitul săptămânii trecute am adunat biciclete din Iaşi puse la dispoziţie de către ieşeni din magaziile lor, cele nouă biciclete pe care le-am primit în weekend sunt noi. Două dintre acestea au venit din partea prof.dr. Camela Gavrilă, inspectorul şcolar general al IŞJ Iaşi, care au venit în nume personal. „Ca profesor şi ca inspector cred că această campanie este un semn de susţinere a performanţei în educaţie şi a compasiunii faţă de situaţia elevilor navetişi. Aş dori ca bicicletele să ajungă şi la nişte copii buni, nu doar cei care au de făcut naveta distanţe mari, pentru că trebuie să stimulăm şi educaţia. Semnalul dumnevoastră, oricum, trebuie să ajungă la nivelul macrodeciziilor, de unde se pot face şi corecţiile necesare pentru ca astfel de situaţii să fie evitate pe viitor“, a declarat inspectorul şcolar general. În continuare, alte cinci biciclete le-am primit din partea secretarului de stat Maricel Popa.

„Am admirat foarte mult că în străinătate elevii merg la şcoală cu bicicletele, ceea ce ar trebui să facem şi noi, pentru că e foarte sănătos pentru copii să facă mişcare. Anul viitor voi mai dona alte biciclete pentru că este esenţial pentru sănătatea copiilor. Sunt benefice şi, dacă vor fi îngrijite, vor fi folositoare pe termen lung. Acesta ar trebui să fie doar un început care a venit din partea dumneavoastră“, a declarat acesta. Ultimele două biciclete care vor fi trimise de către redacţia noastră către copiii navetişti de la liceele cu probleme din judeţ au fost donate de către firma Ted Construct. Directorul acesteia, Cornel Brânză, a explicat faptul că donaţia lor va trebui să fie doar primul pas prin care ieşenii strâng rândurile înainte de sărbători pentru a-i ajuta pe cei cu o situaţie mai puţin bună din punct de vedere financiar. „Eu când am fost de vârsta celor care merg acum la şcoală mi-am dorit foarte mult o bicicletă dar părinţii mei nu au avut posibilitatea pe timpul acela să mă ajute. Dacă acum Dumnezeu ne-a înzestrat cu ceea ce avem este bine să dăm şi alţii. Eu sunt ortodox la noi noi există vorba aceea legată de zeciulă, măcar 10% din tot ceea ce ai trebuie să dai şi la alţii“, a explicat Cornel Brânză.

Campania continuă

„Ziarul de Iaşi“ a stabilit când va avea loc prima livrare de biciclete către Liceul tehnologic de industrie alimentară Ţibana. Miercurea viitoare o maşină cu 35 de biciclete va pleca către unitatea şcolară, 30 dintre acestea urmând a fi asamblate acolo, fiind primite noi. Celelalte cinci vor avea „revizia“ făcută la Iaşi şi vor fi gata de folosire. Restul bicicletelor le vom împărţi între şcoala de la Ţibana şi alte unităţi de învăţământ unde elevii sunt nevoiţi să străbată câţiva kilometri pe jos în fiecare zi, pe care le vom determina în urma unor vizite pe teren. Campania noastră însă continuă. Vă reamintim că orice ieşean care are o bicicletă veche sau posibilitatea de a cumpăra una noua, poate să ne contacteze la numărul de telefon 0232/271271. Puteţi aduce bicicletele pe strada Smârdan nr. 5, în intersecţia Bucşinescu, la sediul ziarului, sau puteţi să ne sunaţi pentru a veni noi să le ridicăm. În plus, cei care nu au biciclete dar vor să ne ajute pentru a le face o surpriză de Crăciun elevilor navetişti pot face donaţii în contul deschis la Banca Românească Iaşi în numele SC Grupul de presă Medianet SRL – RO24 BRMA 0240 0242 5300 0000.
În afara celor menţionaţi la începutul articolului, până acum, către redacţia noastră au ajuns biciclete din partea lui Constantin Adăscăliţei (3), Margareta Anuţa (1), Adrian Butucă (25), Vasile Emilian Codreanu (3), Bogdan Galan (1), Ciprian Paraschiv (1), Mihaela Popa (1), Emil Stratan (1), Doru Tompea (3), Dumitru Tudose (1), Gabriela Vasilache (2), Petre Vieru (1) şi o donaţie anonimă de o bicicletă.

Comentarii