O „distracţie“ pe care un grup de adolescenţi de la mai multe licee din Iaşi nu o va uita probabil niciodată

70 de liceeni din Iaşi aruncaţi în stradă din pensiune chiar în toiul nopţii dintre ani

luni, 04 ianuarie 2016, 02:59
3 MIN
Supăraţi că petrecerea organizată la pensiunea Novis a degenerat în scandal, proprietarii au decis închiderea distracţiei şi au dat afară pe toată lumea la ora 2. Totul a început după ce câţiva băieţi au distrus o ţeavă de la baie. Părinţii sunt revoltaţi, în timp ce proprietarul pensiunii spune că a respectat contractul. Ambele părţi ameninţă cu plângeri la OPC şi la Poliţie.

Părinţii unor elevi de la mai multe licee din Iaşi sunt revoltaţi după ce copiii lor au fost aruncaţi în stradă în noaptea de Reve­lion chiar de proprietarii pensiunii în care avea loc petrecerea. De cealaltă parte, proprietarii imobilului se plâng despre faptul că liceenii au consumat băuturi alcoolice în exces şi au rupt ţevile cu apă din imobil, provocând o inundaţie.

Părinţii vor face plângere la OPC

Este vorba despre aproximativ 70 de elevi de la mai multe licee ieşene, care s-au organizat să pe­treacă trecerea dintre ani la pensiunea Novis din Bucium, situată undeva peste stra­dă de fostul post control Poliţie.

„S-au adunat câteva zeci de copii, cu vârste de aproximativ 16, 17 şi 18 ani. Erau copii. Unii dintre ei, mai obraznici, au rupt nişte ţevi din baie, iar pentru acest motiv cei de la pensiune au decis să încheie petrecerea la ora 2. Au fost pur şi simplu aruncaţi în stradă cu toţii. Eu a trebuit să plec de la locul unde sărbă­toream Revelionul, să plec să îmi iau copilul de la petrecere. Erau îngheţaţi de frig şi frustraţi că s-au comportat urât cu ei. Cred că trebuia ca numai copiii care au făcut probleme să fie îndepărtaţi, nu să fie aruncaţi toţi copiii în frig, la minus 13 grade. Eu am o fată care învaţă la Liceul «Vasile Alecsandri», şi este de nota zece. Nu este corect ca, pentru câţiva copii obraznici, să fie traşi la răspundere toţi ceilalţi copii“, ni s-a plâns unul dintre părinţi.

Mai mulţi dintre aceşti părinţi revoltaţi au amenunţat că vor face astăzi o sesizare la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC).

Proprietarul: „7 – 10 copii s-au comportat violent“

De cealaltă parte, proprietarii pensiunii se plâng că o parte dintre copii au „distrus“ practic şi petrecerea, dar şi pensiunea.

„Este vorba despre vreo 7 – 10 copii care s-au com­portat violent. Motivul pentru care a fost încheiată brusc petrecerea a fost că au fost rupte nişte ţevi din baia bărbaţilor, incident care a provocat o inundaţie. Am fost nevoiţi să oprim apa curentă în toată pensiunea. În scurt timp, fără apă, baia a ajuns o cocină. Copiii au venit cu alimentele lor şi bău­tu­rile lor, iar alcool s-a consumat din plin. Au început să vomite în baie, şi nu vreau să mai spun ce a fost acolo. Noi avem un business, şi cred că fiecare dintre noi ar proceda în acest fel. Noi am închiriat doar locaţia, ei au venit cu toate, inclusiv cu mâncarea. Este adevă­rat, am închis la ora 2, mai trebuia să ţină încă două ore, conform contractului încheiat. Însă în contract este stipulat faptul că, în caz de prejudicii, vom închide pen­siunea“, a spus Valeriu Scripcă, pro­prietarul pensiunii.

Acesta a admis, în acelaşi timp, că o parte dintre liceeni au fost cuminţi, faţă de alţii.

„Copiii care s-au comportat corect au fost victimele unei situaţii incorecte. Cei care au fost obraznici ne-au ame­nin­ţat, iar chelnerii noştri i-au vă­zut cum fumau ţigări confecţionate cu tot felul de chestii. Avem înre­gis­trări, şi vom face şi noi o plângere la Poliţie“, a adăugat proprietarul pensiunii.

Comentarii