A câta surpriză la Euro 2016?

sâmbătă, 02 iulie 2016, 01:43
3 MIN
 A câta surpriză la Euro 2016?

 

Ţara Galilor – Belgia 3-1 (1-1), la Lille. Echipa condusă de cel mai tânăr selecţioner ajunge în semifinale
 
Ţara Galilor: 1. Hennessey – 5. Chester, 6. A.Williams, 4. Davies  – 2. Gunter, 10. Ramsey (’90 – 19. Collins), 16. Ledley (’77 – 8. King) , 7. Allen, 3. Taylor – 9. Kanu (’80 – 18. Vokes),  11. Bale. Selecţioner: Chris Coleman.
Belgia: 1. Courtois – 16. Meunier, 2. Alderweireld, 15. Denayer, 21. J. Lukaku (’75 – 14. Mertens) – 4. Nainggolan, 6. Witsel – 11. Carrasco (’46 – 8. Fellaini), 7. De Bruyne, 10. Hazard – 9. R. Lukaku (’83 – 22. Batsuayi). Selecţioner: Marc Wilmots.
Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)
Cartonaşe galbene: Davies, Chester, Gunter, Ramsey  / Fellaini, Alderweireld
1-0, min. 13: Nainggolan, şut fără preluare, de la 20 m, care trece peste portarul galez şi intră sub bară.
1-1, min. 31: Williams propteşte balonul cu capul, dintr-un corner de pe partea dreaptă, executat de Ramsey.  
2-1, min. 55: Bale trimite un lung de linie de 50 de metri, Ramsey centrează, Kanu, cu spatele la poartă reuşeşte să se întoarcă şi să înscrie din centrul careului.
3-1, min. 86: Vokes reia cu capul din centrarea lui Gunter.
Partidă foarte interesantă pe stadionul din Lille, disputată pe o ploaie mocănească într-un regiune apropiată de”Mânecă”, de Anglia şi de Wimbledon. La început, Belgia părea că a luat foc. A arestat balonul şi a fiert la foc mic tripleta de stoperi galezi. În minutul 8, galezii au avut noroc cu carul, la o acţiune iniţiată de R. Lukaku, în urma căreia, nici Carrasco, nici Meunier şi nici Hazard n-au avut bucuria golului, fie că mingea s-a lovit de apărătorii galezi, fie că Hennessey a parat. Golul care a venit a fost pe cât de minunat pe atât de norocos, dar nimeni nu a putut spune că a fost nemeritat. Dar după reuşita lui Nainggolan, aspectul jocului s-a schimbat cu 180 de grade, galezii răsturnând raportul posesiei. Courtois, “cerberul” de la Chelsea, a fost magistral la şutul lui Taylor din centrarea lui Ramsey, însă tot Ramsey a centrat şi  la faza clasică din care căpitanul galez Ashley Williams a egalat. S-ar fi putut crede că va urma rândul Belgiei, însă galezii şi-au menţinut dominarea până la pauză, Bale fiind protagonistul unei curse tipic britanice, dar încheiată cu un şut pe lângă poartă din lipsă de suflu. Revenirea Belgiei a început după pauză, cu un “cap” al lui R.Lukaku pe lângă poartă şi s-a încheiat cu…. golul tras la planşetă de galezi. Şi bineînţeles că pe banca britanicilor nu s-a aflat niciun Iordănescu-Piţurcă să sune retragerea în apărare. Belgienii au suferit mult la cornerele din careul propriu, contraatacurile lor  au fost lipsite de vigoare, iar din min. 70, au avut o tentă de disperare direct proporţională cu trecerea timpului, pentru că Hazard a cam ieşit din joc, De Bruyne n-a avut inspiraţie, iar prospeţimea lui Fellaini n-a fost suficientă. Şi în loc de egalare cu prelungiri, a fost 3-1 şi încă o mare surpriză la Euro 2016. A câta?
 

Comentarii