De Sănătate

Punem punctul pe știi

A înghiţit hormoni şi otravă de şobolani ca să îşi ia zilele de Paşte

marți, 18 aprilie 2017, 14:00
1 MIN
 A înghiţit hormoni şi otravă  de şobolani ca să îşi ia zilele  de Paşte

Şi anul acesta, sărbătoarea Paştelui a îngroşat rândul depresivilor din judeţ, medicii de la Spitalul de Urgenţe „Sf. Spiridon“ tratând încă două persoane care au încercat să îşi ia zilele chiar în zilele dinaintea şi după noaptea Învierii. 

O femeie de 39 de ani din satul Pietrosu a încercat să se sinucidă înghiţind 20 de comprimate de Diazepam. După ce a fost transportată la spital, medicii au descoperit că aceasta avea un sindrom depresiv sever şi au trimis-o pentru tratament suplimentar la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi. În cel de-al doilea caz este vorba despre o persoană de 38 de ani, din comuna Aroneanu, care a luat toate medicamentele din casă în încercarea de a se sinucide, înghiţând şi patru comprimate de raticid pe lângă acestea.

Aceasta a luat 20 de comprimate de Duphaston, un medicament folosit în terapia de substituţie hormonală, tulburări menstruale, infertilitate, sindrom premenstrual sau avort habitual, dar şi Paracetamol. Pacientul era într-o stare mare de ebrietate când a fost adus la spital şi este şi în prezent internat la Clinica de Toxicologie a unităţii medicale.

 

 

Comentarii