A înjunghiat un ieşean, a fugit din ţară şi acum e eliberat

miercuri, 03 decembrie 2014, 02:56
2 MIN
 A înjunghiat un ieşean, a fugit din ţară şi acum e eliberat

Judecătorii ieşeni au dispus eliberarea unui ce­tăţean israelian care a dat bătăi mari de cap procurorilor.

Tânărul Abo Baker a fost elibe­rat zilele trecute, el urmând a fi judecat în continuare din arest la domiciliu. În timpul procesului, avocaţii lui Baker au susţinut că acesta, deşi a plecat din ţară la scurt timp după agresiunea ce îi este imputată, ar fi făcut-o pentru a se prezenta la studii şi nu pentru a se sustrage urmăririi penale.

„Pune­rea în libertate a lui Abo Baker Ahmad s-a hotărât ca urmare a faptului că în cauză este deja probat cel mai important lucru (argument puternic al acuzării), că el nu s-a sustras urmăririi penale, ci a plecat din ţară la studii, în Ar­menia. Este cazul tipic al „şahului la rege“: la argumentul cel mai puternic al acuzării a venit contradovada unui înscris original din Armenia: Ahmad plecase în Armenia la studii unde se înscri­sese deja, nu a fugit din calea justiţiei din România“, a precizat Gianina Poroşnicu, avocata lui Baker.

Palestinianul a plecat din ţară după ce, în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2013, în timp ce se afla cu prietena sa în clubul Bila 8, a fost implicat într-o altercaţie. Israelianul s-a certat cu victima, iar după ce aceştia au ieşit în faţa localului. Baker a scos un cuţit şi a înjunghiat în piept combatantul.

Procurorii ieşeni au aşteptat la vremea respectivă ca victima să îşi revină pentru a-i putea lua declaraţii, luând decizia de a propunere arestarea preventivă abia după ce Baker a plecat din ţară. Ahmed Baker urma să finalizeze în România anul V de facultate el fiind student la Medicină Dentară. Reprezentanţii universităţii au precizat că israelianul nu a mai promovat în ultimul an şcolar, mutându-se din vară la Universitatea „Apol­lonia“.

Comentarii