Noul Cod Penal îmblânzeşte pedeapsa unui ucigaş înfiorător

A lovit o bătrână cu un scaun în cap până a murit şi i se îmblânzeşte pedeapsa

vineri, 14 martie 2014, 02:50
2 MIN
 A lovit o bătrână cu un scaun în cap până a murit şi i se îmblânzeşte pedeapsa

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri să scadă pedeapsa primită de un bărbat acuzat de o crimă abominabilă. Magistraţii au aplicat legea mai favorabilă în cazul vasluianului Costeluş Stoian, condamnat în baza vechilor reglementări la 30 de ani de închi­soare. Criminalului i s-au scăzut trei ani din pedeaspă după recalcularea condamnării.

Costeluş Stoian este acuzat că în seara zilei de 17 noiembrie 2012, împreună cu un văr, a participat la un botez în localitatea vasluiană Băceşti, iar în drum spre casă cei doi s-au oprit în locuinţa unei bătrâne pentru a o jefui. Au spart geamul casei cu o greblă, iar femeia s-a trezit şi a aprins lumina. În acel moment, Costeluş Stoian şi vărul său, Andrei, au tăbărât peste victimă. „Stoian Andrei i-a aplicat o lovitură de pumn în faţă, iar victima a căzut la pământ. Au început apoi amândoi să o loveascã cu pumnii şi picioarele, după care au sărit cu picioarele pe capul victimei. Stoian Andrei a luat un scaun şi a lovit-o în cap, până când scaunul s-a rupt. S-a gândit apoi să o violeze, însă nu a reuşit“, se arată în rechizitoriu.

Andrei Stoian a luat apoi 800 de lei din casa victimei, iar cei doi au plecat la câteva zile în municipiul Constanţa, acolo unde au fost prinşi de poliţişti.

Comentarii