Abia instalat, noul prefect vorbeşte de schimbări

luni, 22 februarie 2016, 02:59
3 MIN
 Abia instalat, noul prefect vorbeşte de schimbări

 „Voi încerca să fac o evaluare în scurt timp a activităţii întregului aparat“, a spus Marian Grigoraş, imediat după depunerea jurământului, ieri. Ceremonia de învestire a fost una scurtă, fiind prezent un oficial din Guvern. 

Noul prefect la Iaşului a fost învestit ieri în funcţie. Ceremonia a fost una re­strânsă, participând doar şefi ai in­stituţiilor deconcentrate şi angajaţi ai Instituţiei Prefectului. Faţă de alte evenimente precedente de acest gen, Iaşul având până acum 15 prefecţi în perioada 1990 – 2016, manifestarea s-a desfăşurat pe parcursul a cel mult cinci minute. În acest timp, Marian Grigoraş a depus jurământul şi a ţinut un scurt discurs în faţa viitorilor săi colaboratori. El a fost învestit în funcţie de către directorul ge­neral al Direcţiei pentru Îndrumarea şi Con­trolul Instituţiei Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Mihart.

„Sunt onorat de ocuparea acestei funcţii, îmi dau seama de responsabilităţile imense pe care le presupune. Eu pot să vă asigur că mă voi ridica la cerinţele demnităţii funcţiei de prefect. Îmi propun să creăm un cadru instituţional coerent şi credibil pentru cetăţeni. Depunerea jurământului în­seamnă pentru mine că mă pun la dispoziţia cetăţenilor judeţului Iaşi cu întreaga mea putere de muncă şi pricepere“, a spus Grigoraş, într-o scurtă declaraţie de presă după ceremonie. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu a vorbit şi despre posibile schimbări în personalul Prefecturii.

„Voi încerca să fac o evaluare în scurt timp a activităţii întregului aparat administrativ şi ur­mează, ulterior, să stabilim priorităţile care vor fi duse la îndeplinire“, a spus Grigoraş, întrebat fiind de faptul că în Instituţia Prefectului sunt angajaţi unii membri ai PSD, el însuşi fiind un apropiat al PNL.

Priorităţile lui Grigoraş

Una dintre priorităţile declarate ale lui Grigoraş constă în deblocarea dosarelor de fond funciar care mai trebuie soluţionate, în contextul în care Iaşul se află printre ultimele judeţe din ţară unde această problemă nu a fost încă rezolvată, deşi legea aferentă datează de mai bine de zece ani (Legea 247/2005).

„O bună perioadă de timp, activitatea în privinţa fondului funciar a fost într-un anumit blocaj. Urmează să stabilesc în cursul săptămânii viitoare acţiunile imediate care trebuie puse în aplicare“, a precizat prefectul Iaşului. În schimb, în perioada imediat următoare, principalele activităţi ale lui Grigoraş vor viza pregătirea şi organizarea alegerilor locale din luna iunie 2016. „Eu am experienţă în calitate de membru al birourilor electorale judeţene privind alegerile şi, cu siguranţă, şi cu ajutorul celorlalte instituţii implicate în organizarea alegerilor, voi face faţă solicitărilor“, a conchis Gri­goraş. Noul prefect al judeţului este jurist ca pregătire, el absolvind Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei“. 

Primul său loc de muncă a fost cel de jurist la o organizaţie neguvernamentală, ulterior fiind tot jurist la Terom SA, fostul CFS. În perioada ianuarie 2008 – octombrie 2012 a fost consilier juridic la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului, iar, până în octombrie 2014 a condus instituţia din poziţia de comisar şef. Noul prefect are 37 de ani, este căsători de zece ani şi are o fetiţă. Împreună cu soţia, deţine două apartamente, ambele ipotecate, şi un autoturism Honda Civic. 

Comentarii