Accident grav: Şoferul microbuzului de Târgu Frumos ar fi adormit la volan, cu maşina plină de oameni

luni, 22 august 2016, 01:55
2 MIN
 Accident grav: Şoferul microbuzului de Târgu Frumos ar fi adormit la volan, cu maşina plină de oameni

Din fericire, nu a murit nimeni, dar mai multe maşini au fost avariate u speriaţi, unii călători şi-au continuat drumul pe cont propriu, refuzând autobuzul adus de firma de transport.

Accidentele în care sunt implicate microbuzele sau autocarele de transport sunt tot mai dese. Ieri, în jurul orei 16.30, pasagerii dintr-un microbuz aparţinând firmei Intertrans Company au tras o spaimă cumplită după ce vehiculul în care se aflau s-a izbit de un autoturism la Budăi, a sărit un trotuar, a dărâmat un gard de beton, a lovit alte două autoturisme parcate şi s-a oprit într-un pom aflat în curtea unei case. Şoferul microbuzului, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care se deplasa dinspre Iaşi către Târgu Frumos, şi în care se aflau 16 pasageri, le-a spus poliţiştilor că i s-a făcut deodată rău şi nu ştie ce s-a mai întâmplat, însă agenţii de la Rutieră bănuiesc despre acesta că ar fi adormit la volan.

„Este bine că nu a fost nicio victimă, la distrugerile cauzate de acest accident. Şoferul nu era băut“, a precizat unul dintre poliţiştii de la faţa locului. Primul autoturism lovit de microbuzul Mercedes Sprinter a fost un Volkswagen, care se afla pe marginea drumului european, iar celelalte două se aflau în curtea casei în care a „dat buzna“ microbuzul Intertrans Company. Călătorii speriaţi au fost transportaţi la destinaţie de un alt mijloc de transport, însă unii au preferat să îşi continue drumul singuri.

Un alt accident a avut loc duminică dimineaţa la primele ore ale zilei, atunci când un şofer tânăr care conducea un BMW dinspre Iaşi către Târgu Frumos a „ratat“ curba situată înaintea intrării în Leţcani, a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt autoturism, apoi s-a răsturnat pe câmp. „Şoferul unui BMW în vârstă de 24 de ani, pe fondul oboselii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un Renault condus de un bărbat în vârstă de 70 de ani. În urma accidentului au fost răniţi uşor şoferul autoturismului Renault şi pasagerul din dreapta faţă a BMW-ului“, a adăugat Anca Vîjiac. 

Comentarii