De Business

Punem punctul pe știi

Activele firmei unui senator ieşean nu prezintă interes pentru nimeni

sâmbătă, 09 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Activele firmei unui senator ieşean nu prezintă interes pentru nimeni

Lichidatorul Aya Sports, firmă deţinută de Ionel Agrigoroaiei, încercă să schimbe strategia de vânzare a bunurilor societăţii din cauză că din 2012 nu prea are succes în valorificarea lor.

 

Bunurile deţinute de senatorul ieşean Ionel Agrigoroaiei (FOTO) în patrimoniul firmei falite Aya Sports nu prezintă interes pentru nimeni deşi au fost scoase la vânzare chiar şi la jumătate de preţ în ultimii trei ani. Creditorii firmei se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a vota propunerea lichidatorului judiciar de a vinde activele imobiliare şi stocul de marfă prin negociere directă după insuccesul de la licitaţii. Cel mai interesant activ este o vilă pe care senatorul o deţine în satul Războieni din comuna Ţibăneşti, evaluată la 46.000 euro. Casa de locuit are regimul de înălţime P+1E+M şi este construită pe un teren intravilan categoria de folosinţă curţi – construcţii cu suprafaţa de 962 mp.

„Având în vedere epuizarea şedinţelor de licitaţie organizate pentru valorificarea proprietăţii rezidenţiale imobiliare, anterior descrisă, începând cu ianuarie 2012, la valoarea de 100%, 90%, 80%, 70%, 60% şi 50% din preţul de evaluare, lichidatorul judiciar propune o nouă strategie de valorificare a bunului imobil prin metoda vânzării prin negociere directă cu un cumpărător neidentificat. Preţul de pornire al negocierii directe este cel mai bun preţ oferit de potenţialii cumpărători, dar nu mai puţin de 50% din preţul determinat în urma Raportului de Evaluare”, potrivit raportului lichidatorului judiciar.

Lichidatorul firmei Aya Sports a mai încercat să valorifice prin metoda negocierii directe şi stocul de marfă, materii prime şi obiecte de inventar, evaluat la peste 650.000 lei fără TVA, însă nici pentru aceste bunuri nu a fost prezentat interes din partea unor posibili cumpărători. Agrigoroaei a deschis firma AYA Sports în 1999 şi după zece ani a intrat în insolvenţă din cauza creditelor bancare, iar de trei ani lichidatorul judiciar se chinuie să vândă bunurile din patrimoniu pentru a plăti parţial creditorii. 

 

 

 

Comentarii