Consilierii municipali din oraş se joacă din nou cu focul, după ce un întreg consiliu local din trecut are dosar penal făcut de DNA

Acuzaţii grave de favoritisme la construirea unei autogări în Paşcani

luni, 31 august 2015, 18:18
2 MIN
 Acuzaţii grave de favoritisme la construirea unei autogări în Paşcani

Intertranscom SRL a făcut o plângere la Prefectura Iaşi privind modul în care se dau avizele de către consilierii locali ai oraşului.

Obţinerea unui simplu aviz de la Primăria Paşcani durează şi mai bine de un an. Consiliul Local al municipiului va lua în discuţie, la solicitarea Prefecturii, avizarea unui proiect care vizează construirea unei noi autogări. Proiectul s-a mai aflat în dezbatere în urmă cu două luni, dar 16 consilieri locali s-au abţinut de la vot, deşi trei comisii de specialitate în avizaseră favorabil.

La plângerea firmei interesate, Prefectura a cerut CL Paşcani adoptarea unei hotărâri clare de aprobare sau respingere a proiectului. SC Intertranscom SRL Iaşi, cea care operează cele mai multe curse pe ruta Iaşi – Paşcani, a cerut Primăriei Paşcani la începutul lunii iulie a anului trecut eliberarea unui aviz pentru înfiinţarea unei noi autogări, pe un teren concesionat de la o persoană fizică.

„Rolul acestui aviz este unul de principiu, o primă etapă de parcurs pentru înfiinţarea autogării şi nu pentru construcţia sau funcţionarea acesteia, fiind urmată de depunerea unui dosar la Autoritatea Rutieră Română, în vederea emiterii licenţei pentru desfăşurarea activităţii de autogară. Ulterior, se parcurge etapa finală, de obţinere a autorizaţiei de funcţionare din partea primăriei municipiului Paşcani“, se menţionează în plângerea adresată de Intertranscom Prefecturii.

În paralel cu demersurile făcute pe lângă Primăria Paşcani, Intertranscom a început construirea clădirii de birouri necesară, pe strada Gării nr. 95A, lucrările fiind încheiate pe 21 aprilie. Societatea ieşeană a reclamat faptul că, în baza aceluiaşi tip de documentaţie, municipalitatea păşcăneană a vizat favorabil proiectul de înfiinţare a altei autogări, de către o altă firmă. Situaţia urmează să fie clarificată în cadrul şedinţei de azi a CL Paşcani.
 

Comentarii