Adomniţei nu a scăpat de controlul judiciar. Încă nu se poate întoarce la CJ

joi, 17 septembrie 2015, 01:58
1 MIN
 Adomniţei nu a scăpat de controlul judiciar. Încă nu se poate întoarce la CJ

Instanţa a decis să menţină măsura controlului judiciar impusă împotriva preşedintelui suspendat al instituţiei.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis în cursul zilei de ieri să menţină măsura controlului judiciar impusă împotriva preşedintelului suspendat al Consiliului Judeţean Iaşi. Printre interdicţiile păstrate în cazul lui Cristian Adomniţei se numără şi cea de a-şi exercita funcţia pe care o ocupa în momentul în care se presupune că ar fi comis faptele imputate de DNA.

Adomniţei a solicitat ridicarea măsurii controlului judiciar în urmă cu trei zile, atunci când s-a prezentat la instanţă. El a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) fiind acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual după ce, spun procurorii, ar fi încercat să mascheze un control de audit în urma căruia se descoperise o serie de nereguli cu privire la recepţia dintr-un contranct public semnat între CJ şi firma Laser Co.

Adomniţei ar fi încercat să ascundă faptul că instituţia pe care a condus-o nu ar fi recepţionat mai multe materiale de promovare a judeţului Iaşi, deşi scriptic aceste materiale figurau ca fiind primite de CJ. Alături de el au mai fost deferiţi justiţiei şi trei directori din cadrul CJ, dar şi administratorul firmei Laser Co.

Comentarii