Adoptă un copil de Paşte: iniţiativă lăudabilă a unui preot ieşean

luni, 04 aprilie 2016, 01:56
3 MIN
 Adoptă un copil de Paşte: iniţiativă lăudabilă a unui preot ieşean

Acesta a făcut o listă cu aproape 400 de copii necăjiţi, ieşenii fiind invitaţi să le vină în ajutor. Puteţi astfel deveni prieten al unuia dintre ei, ajutându-l material, sau chiar un fel de părinte adoptiv la distanţă al copilului ales 

Preotul ieşean Dan Damaschin, de la Maternitatea „Cuza-Vodă“, încearcă să facă Paştele mai frumos pentru 380 de copii nevoiaşi. Minorii provin din familii numeroase şi se află în evidenţa preotului ieşean de câţiva ani, o parte fiind beneficiarii şi altor proiecte pe care pr. Damaschin le-a implementat. „Nu sunt decât nişte copii flămânzi şi goi, născuţi într-o lume cu multe neajunsuri. Înainte de a găsi «responsabili», consider că Dumnezeu ne-a trimis să le «Dăruim Speranţă». Doresc, sau mai curând vă rog din suflet, să mă ajutaţi să aducem speranţa şi lumina de Paşte la 380 de copii sărmani, dintr-o listă lungă. O bună parte se află de ani buni în atenţia şi grija noastră. Alţii sunt nou-veniţi, cu tot cu familii. Şi cum familiile au o medie de şase copii, zău că nu te înduri să renunţi la aşa bogăţie. La fel ca şi la Crăciun, ne putem alege un copil din listă, copil care vă va de­veni, sperăm noi, un prieten la distanţă, începând cu această ediţie“, a arătat Dan Da­maschin.

Băieţii şi fetele pe care părintele i-a introdus în proiect au vârstele cuprinse între 0 şi 19 ani. Astfel, preotul caută câte o familie de bine pentru fiecare copil, cu ajutorul căreia intenţio­nează să aducă bucurie în peste 40 de familii din împrejurimile Iaşului. Prin proiectul „Dă­ruim Speranţă“, preotul Maternităţii „Cuza-Vodă“ a deschis online o listă cu toţi copiii incluşi în proiect, incluzând aici detaliile legate de vârsta, înălţimea sau greutatea minorului. Preotul încearcă în acest fel să încurajeze implicarea ieşenilor, pe care îi invită să-şi aleagă câte unul sau mai mulţi copii din lista prezentată pentru care să devină „îngeri păzitori“.

Practic, oamenii interesaţi să ajute trebuie să contribuie cu minimum 50 de lei din care voluntarii bisericii din curtea maternităţii vor cumpăra alimente pentru fiecare familie. În plus, pentru fiecare copil adoptat la distanţă, ieşenii trebuie să se asigure că va simţi bucuria Paştelui printr-un pachet care poate să conţină haine, alimente, rechizite sau alte lucruri pe care părintele adoptiv le consideră necesare.

În prima săptămână de la lansarea proiectului, peste 200 de ieşeni au contribuit la iniţiativa părintelui. „În săptămâna dinaintea Floriilor dorim să rezolvăm problema cu pachetele, iar înainte de Paşte dorim să rămână de transportat doar carnea şi lactatele. Dintr-o donaţie de 50 de lei de copil vom cumpăra în primă fază detergenţi, şampon, pastă de dinţi, dulciuri pentru fiecare şi o Biblie pe familie, iar în Vinerea Mare vom transporta perisabilele“, a precizat părintele Dan Damaschin. Ieşenii care sunt interesaţi să contribuie la proiectul dezvoltat de preotul ieşean îi pot scrie pe pagina personală de Facebook a acestuia, www.facebook.com/dan.damaschin./

Comentarii