Aeroportul şi-a lansat ieri noul site: acum poți vedea în timp real statusul zborurilor

joi, 20 august 2015, 01:55
2 MIN
 Aeroportul şi-a lansat ieri noul site: acum poți vedea în timp real statusul zborurilor

Până de curând, de pe acest site nu puteai afla nici măcar întârzierile curente ale avioanelor.

Site-ul Aeroportului a ieşit din epoca de piatră. Aerogara ieşeană şi-a lansat ieri o nouă variantă a paginii de internet, www.aeroport.ro.

Cea mai importantă modificare faţă de ultima variantă a site-ului este introducerea unui tablou în care este precizat, în timp real, şi statusul zborurilor. Până alaltăieri, site-ul prezenta doar ora de aterizare sau decolare a zbo­rurilor, nu şi eventualele în­târzieri. Doar ocazional erau menţionate cursele anulate, as­pect care a adus numeroase cri­tici din partea ieşenilor. Situaţia a fost rezolvată printr-un simplu abonament la o firmă specia­lizată în procesarea zborurilor.

„Suma nu este mare, undeva la 100 de euro lunar. Este într-adevăr o îmbunătăţire, pentru că afişarea zborurilor nu mai depinde de un operator uman. Înainte, era mai complicat. Informaţia circula din gură în gură până la cineva care introducea manual pe site faptul că zborul întârzie. Încercăm să fim şi noi cât mai apropiaţi de public, pentru că oamenii sunt tot mai mult conectaţi la me­diul online şi vor maximul de informaţii în minimul de timp“, a declarat directorul Ae­roportului, Marius Bodea.

O primă întârziere a fost afişată încă de ieri, cursa spre Bologna plecând cu un decalaj de 12 minute faţă de ora programată.

Site-ul oferă şi posibilitatea consultării orarului Aeropor­tului la o altă dată decât cea curentă, prezentând şi informaţii referitoare la prognoza meteo sau un flux de ştiri. Secţiunea „tur virtual“ este însă slab realizată, fiind constituită din doar 7 fotografii panoramice 360°. De asemenea, site-ul nu are încă o variantă în limba engleză sau în altă limbă de circulaţie internaţională. 

Comentarii