De Business

Punem punctul pe știi

Afacerile unui cunoscut fermier din Iaşi riscă să ajungă în insolvenţă

vineri, 11 noiembrie 2016, 02:50
1 MIN
 Afacerile unui cunoscut fermier din Iaşi riscă să ajungă în insolvenţă

Două dintre firmele unuia dintre cei mai importanţi crescători de porci din judeţ, Mihai Ţibucanu, ar putea intra în insolvenţă, după ce nu şi-au respectat obligaţiile faţă de un parteneri de afaceri. 

Compania clujeană Romanian Pigs SRL, deţinută de neamţul Adrianus Straathof, a depus două cereri de intrare în insolvenţă pentru firmele Pig Farm, care şi-a modernizat fermele cu fonduri europene, şi Ferma Robert, după ce nu şi-a mai văzut banii promişi în baza unor contracte. Ambele firme îl au ca acţionar pe Mihai Ţibucanu, un cunoscut fermier din judeţ. Înfiinţată în 2006 de primarul din Coarnele Caprei, Constantin Grigoraş, societatea Ferma Robert SRL îi are acum ca acţionari pe Ţibucanu cu 75% din acţiuni şi firma Consulting & Construction.

Anul trecut, cu şase angajaţi, Ferma Robert a avut o cifră de afaceri de 2,25 milioane lei şi un profit de 25.000 lei, valoarea datoriilor fiind de peste patru milioane lei. De partea cealaltă, societatea Pig Farm, deţinută în aceleaşi proporţii de Ţibucanu şi Consulting & Construction, a reuşit anul trecut, cu opt angajaţi, o cifră de afaceri de 6,75 milioane lei şi un profit de 20.000 lei, valoarea datoriilor fiind de peste 11,8 milioane lei. Societatea Pig Farm şi-a modernizat fermele cu circa două milioane de euro primite prin Fondurl European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) – măsura 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole. 

 

 

Comentarii