Afişele enorme de campanie vor fi înlăturate de pe străzi

miercuri, 15 octombrie 2014, 16:26
1 MIN
 Afişele enorme de campanie vor fi înlăturate de pe străzi

Biroul Electoral Judeţean a admis plângerea ACL: PSD a încălcat legea şi trebuie să îndepărteze toate materialele print de mari dimensiuni din judeţ.

În urma unei plângeri depuse de către reprezentantul Alianţei Creştin-Liberale, Biroul Electoral Judeţean Iaşi, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a dispus îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de mari dimensiuni (de tip banner stradal, panouri backlit și citylight) aparținând Alianței Electorale PSD-UNPR-PC care nu îndeplinesc prevederile legale.
Totodată, s-a decis sesizarea Autorităţii Electorale Permanente în vederea aplicării sancțiunii contravenționale prevăzute de art. 41 alin. 1 din Legea nr. 334/2006.
„Decizia de astăzi a BEJ confirmă faptul că PSD încalcă cu bună ştiinţă legislaţia în vigoare şi normele campaniei electorale. Lipsa datelor de identificare a operatorilor economici care au realizat materialele candidatului social-democrat demonstrează nu numai dispreţul faţă de lege a PSD, cât şi suspiciunea temeinică potrivit căreia PSD vrea să se piardă urma finanţărilor şi a finanţatorilor campaniei lui Victor Ponta. Este cazul ca organele penale de anchetă să demareze urgent o investigaţie cu privire la sumele vehiculate şi realitatea din teren”, a declarat Alexandru Muraru, vicepreşedinte PNL Iaşi.

 

Comentarii