Al Pacino va juca rolul unui antrenor de fotbal american într-un film HBO

marți, 06 iunie 2017, 18:29
2 MIN
 Al Pacino va juca rolul unui antrenor de fotbal american într-un film HBO

Al Pacino îl va interpreta pe fostul antrenor de fotbal american Joe Paterno, într-un film HBO, regizat de Barry Levinson, care a lansat luna trecută pentru acelaşi post de televiziune şi ”Vrăjitorul minciunilor/ The Wizard of Lies”, cu Michelle Pfeiffer şi Robert de Niro.

Al Pacino a fost nominalizat de opt ori la premiile Academiei Americane de Film şi a câştigat statueta pentru cel mai bun actor în 1993 cu ”Parfum de femeie”. A câştigat un premiu Emmy pentru "You Don’t Know Jack" în 2010, de asemenea un proiect HBO, scrie Variety.
 
Joe Paterno a fost antrenorul echipei Universităţii Pennsylvania, între 1966 şi 2011, timp în care a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii din istoria campionatului de fotbal universitar. A fost concediat în 2011, după un scandal uriaş în care a fost implicat şi asistentului său Jerry Sandursky, arestat în acelaşi an pentru abuz sexual asupra a 52 de băieţi. În 2012, Sandusky a fost găsit vinovat de 45 de capete de acuzare şi a primit între 30 şi 60 de ani de închisoare pentru că a abuzat 10 băieţi. Scandalul a dus la concedierea lui Paterno în noiembrie 2011, care a murit de cancer două luni mai târziu, la vârsta de 85 de ani. 
 
Filmul încă nu are un titlu. Levinson va regiza şi va fi şi producător executiv cu Jason Sosnoff şi Tom Fontana. Edward Pressman şi Linday Sloane vor fi de asemenea producători, alături de Rick Nicita. Debora Cahn, John C. Richards şi David McKenna vor fi scenarişti. Filmul va fi produs în asociere cu Sony Pictures Television.
 
Al Pacino şi Barry Levinson au colaborat în 2014 la “Umilirea/ The Humbling”. 

Comentarii