AliBudescu în zi mare

vineri, 15 septembrie 2017, 01:43
2 MIN
 AliBudescu în zi mare

FCSB – Viktoria Plzen 3-0 (2-0) în grupa G a Ligii Europa

 

 

FCSB: Niţă – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Morais –Nedelcu, Pintilii– Golofca Budescu (’83 – Man), Coman (’57 – Popescu) – Alibec (’73 – Gnohéré). Antrenor: Nicolae Dică.

Plzen: Hruska – Reznik, Hejda, Hajek, Limbersky – Zivulic (’61 – Horava), Hrosovsky – Petrzela (’80 – Zeman), Kolar, Kopic – Reznicek (’61 – Bakos). Antrenor: Pavel Vrba.

Arbitru: Andris Treimanis.

Cartonaşe galbene: Budescu / Hrosovsky, Bakos

1-0, min. 21: Budescu transformă un penalty pe care l-a obţinut uşor, la un contact cu Hajek; 2-0, min. 45: deschis de Alibec, Budescu reuşeşte să ciupească mingea de lângă Hejda, propulsând-o cu efect peste portarul Hruska în plasă; 3-0, min. 73: Alibec din lovitură liberă de pe partea dreaptă, deviat de zid  la colţul lung.

O posesie zdrobitoare a oaspeţilor în prima repriză (58-42%!). 5-1 la cornere tot pentru Viktoria, echilbru mai vădit  la şuturi şi ocazii şi la pauză, 2-0 pentru gazde. Explicaţia poate fi găsită în modul de abordare a jocului, pregătit de Dică. Fără o apărare supraaglomerată, dar baza pe contraatac. Elevii lui Pavel Vrba i-au sufocat de la început pe bucureşteni, cu două ocazii în start prin Limbersky şi Petrzela, iar ultimul i-a creat mari emoţii lui Niţă. Morais a chitit o pasă ideală pentru adversarul său, Hrosovsky l-a găsit pe Petrzela şi acesta a ţintit transversala, mingea aterizând în faţa porţii. Faza s-a petrecut cu două minute înainte de golul marcat de Budescu, dintr-un penalty dat aiurea, la un atac corect, la minge, al lui Hajek în faţa aceluiaşi Budescu. Dacă Morais şi-a spălat eroarea, intervenind decisiv în faţa lui Limbersky, FCSB a avut două şanse uriaşe de a arăta că e stăpână pe teren (Alibec şi-a bătut joc de o pasă luminoasă a lui Bălaşa, iar Coman de propria acţiune personală) şi a mărit avantajul chiar înainte de pauză, prin reuşita măiastră a lui “Sărmăluţă”, care părea iniţial un autogol stupid. În repriza secundă, fotbalul a fost la un nivel mai scăzut. Firesc, cehii au atacat mai mult, dar cei mai periculoşi, în lipsa lui Krmencik, au fost fundaşii: Limbersky (’49) şi, mai ales, Hajek (’66 – minge “suflată” in extremis de Benzar). Iar frustrările “berarilor” au fost alimentate definitiv de un nou gol norocos, semnat de Alibec, care a stins total elanul cehilor.

Celălalt meci din grupa G: Hapoel Beer Sheva – Lugano 2-1. Einbinder (‘2), Tzedek (’59 – penalty) / Tzedek (’67 – autogol). În min. 11, Pekhart (H) a ratat un penalty. 

Comentarii