Amintiri din sezonul trecut

vineri, 12 februarie 2016, 02:43
3 MIN
 Amintiri din sezonul trecut

 Antrenorul CSMS, Nicolo Napoli, recunoaşte că meciul cu FC Viitorul, de mâine, va fi foarte dificil, însă a adus aminte de succesul obţinut de ieşeni anul trecut, cu 3-0. Noua achiziţie Llullaku vrea să joace în naţionala Albaniei

 
 
După un antrenament, derulat ieri după amiază, la baza proprie, CSMS Iaşi a plecat la Bucureşti, cu avionul. Astăzi, echipa ieşeană se va deplasa la Constanţa, cu autocarul, pentru partida de mâine, cu  FC Viitorul, din etapa a XXIV-a a Ligii I de fotbal. Înaintea plecării din Copou, CSMS a organizat o conferinţă de presă la care au participat antrenorul Nicolo Napoli şi jucătorul Azdren Llullaku.
Tehnicianul a recunoscut că primul duel al anului va fi foarte dificil, însă a anunţat că echipa sa se va agăţa de orice şansă: “Nu am avut potenţialul economic al echipelor de deasupra noastră însă sunt mulţumit de această iarnă, atât în ceea ce priveşte pregătirea cât şi completarea lotului. Acum, vom avea trei meciuri foarte grele, primul fiind cu Viitorul. Va fi o partidă dificilă, însă ştim că avem nevoie de puncte pentru a spera la calificarea în play-off. Adversarul este foarte bun, bine organizat ofensiv, s-a întărit cu 3-4 fotbalişti de mare valoare, însă nu uităm că anul trecut i-am bătut cu 3-0 în deplasare. Fiecare meci are istoria lui, ne vom lupta pentru şansa noastră”.
Legitimat de CSMS în această iarnă, Llullaku a făcut un scurt istoric al modului în care a ajuns la Iaşi: “M-am născut în Iugoslavia, într-o zonă care acum e statul Kosovo. Din cauza războiului, în 1999 am fugit în Albania, iar de acolo, pe mare, în Italia. Am fost refugiat, însă m-am integrat în Italia, unde am jucat la nivel de amatori. Prin intermediul unui impresar, am ajuns în România în 2012, când am fost la un pas de a juca la Iaşi. Nu ne-am înţeles atunci, însă am ţinut legătura cu domnul Prunea, chiar dacă m-am legitimat la Gaz Metan. În ianuarie, când cei de la Mediaş au vrut să scadă salariile, eu, Muth şi Abrudan nu am fost de acord şi am fost trimişi să ne pregătim separat. Când am ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, am semnat cu Iaşul”. Fotbalistul, care a spus că se simte bine în ambele flancuri ale terenului, a recunoscut că este puţin în urmă cu pregătirea, însă e adaptat total în echipă: “Mi-a fost puţin greu la început, pentru că te resimţi după ce te pregăteşti de unul singur. Treptat, am recuperat. Acum, mai am puţin până să ajung la nivelul optim. Important este că m-am integrat rapid. M-a ajutat că am mai jucat cu Frăsinescu, Ciucă, Enescu şi ştiam pe mulţi alţi jucători. Mă bucur că am găsit un club bine organizat, un grup bun, un oraş frumos”. Obiectivele noului venit sunt îndrăzneţe: “Ştiu că ne va fi greu să prindem play-off-ul, pentru că vom depinde şi de rezultatele celor de la ASA, însă ne vom bate pentru şansa noastră. Personal, îmi doresc să joc cât mai mult, mai ales că aşa aş putea să fiu în vederile selecţionerului Albaniei pentru Euro. Am fost selectat la naţională la un meci, ţin legătura cu antrenorul secund, vedem ce se va întâmpla”. Llullaku s-a referit şi la partida de sâmbătă: “Fiecare meci e foarte important. Viitorul e o echipă foarte bună, însă ne vom bate pentru victorie”. Avancronica meciului Viitorul – CSMS o puteţi citi în numărul de mâine. 

Comentarii