De Business

Punem punctul pe știi

Angajaţii Fortus fac greva foamei în faţa Prefecturii

marți, 23 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Angajaţii Fortus fac greva foamei în faţa Prefecturii

Nemulţumiţi de situaţia salariilor restante şi de faptul că nimeni nu-i bagă în seamă, 12 angajaţi ai firmei SC Fortus SA, Fostul Combinat de Utilaj Greu (CUG), fac greva foamei în faţa Prefecturii, pe perioadă nedeterminată. Aceştia spun că greva este spontană, în urma unui eveniment care a avut loc alaltăieri. 

 „S-a întrunit ieri (n.r. alaltăieri) comitetul creditorilor şi s-au nominalizat în lista cu creditorii Fortus un număr de 73 de salariaţi, în condiţiile în care noi suntem 400. Vrem să ştim şi noi pe ce criterii preferenţiale s-au ales aceştia. Noi stăm aici toată ziua, şi la noapte! Sunt trimise la prefect cel puţin şase memorii, din care patru am trimis eu personal. Am fost la ultimii patru prefecţi, de pe 20 aprilie 2015 tot mergem. Am trimis scrisori şi la preşedinte, deputaţi, DNA, ITM, etc. Avem răspunsuri de la ITM în care spun că ne veghează cu celeritate! De patru ani şi patru luni avem restanţe salariale, am ultimul fluturaş. Să ne dea în şomaj, un ajutor social… E o barieră impenetrabilă la Fortus, nu înţelegem de ce nu e alocată o sumă pentru a se stinge conflictul acesta. Orice accept, dar să nu-mi fie călcată demnitatea în picioare”, a declarat Monica Bene, şefa secţiei de tratament termic secundar la fostul colos ieşean.

Toţi cei care fac greva foamei au peste 50 de ani şi aşteptă între 45 şi 50.000 de lei, salarii restante de la Fortus. Salariaţii Fortus se mai plâng de faptul că statul nu-i ajută deloc şi că nu există dialog social între ei şi instituţii. Oamenii au ieşit în stradă în contextul în care, Fortus se află în insolvenţă de 10 ani de zile şi este pe punctul de a intra pentru a patra oară în faliment.  

Comentarii