Apă cu porţia pe mai multe străzi din Iaşi şi în alte localităţi din judeţ

luni, 20 iulie 2015, 01:57
2 MIN
 Apă cu porţia pe mai multe străzi din Iaşi şi în alte localităţi din judeţ

Restricţionările la consumul apei impuse de ApaVital în nordul judeţului se înăspresc.

După ce ApaVital a anunţat vineri în­treruperea furnizării apei în timpul nopţii, pentru a permite acumularea de apă în rezervoare, apa va fi livrată cu întreruperi şi în timpul zilei. Totodată, zonele supuse restricţiilor au fost mă­rite. Astfel, cel puţin până la sfârşitul acestei luni, apa va fi furnizată zilnic doar în intervalele orare 5.00-11.00 şi 17.00-23.00 către utilizatorii de pe străzile Călăraşi, Dealul Viilor, Eternitate, Hatman Luca Arbore, Roşiori şi Vasile Gheorghiu din oraşul Hârlău, în cartierul Sat Nou din localitate, din satele Bă­deni, Feteşti, Scobinţi şi Zagavia din comuna Scobinţi, din satele Maxut, Deleni, Slobozia, Poiana şi Feredeni din comuna Deleni, ca şi către cei din satele Bu­halniţa şi Cepleniţa.

„Reamin­tim că obligaţiile contractuale ale clienţilor noştri prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de for­ma de proprietate, au obli­ga­ţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare. Din acest motiv, fa­cem apel la clienţii din aceste zone să utilizeze raţional apa, doar pentru consum uman şi menajer“, au precizat reprezentanţii ApaVital.

Conform repre­zen­tanţilor companiei, situaţia se datorează nivelului scăzut de apă înregistrat în acumularea Pârcovaci şi prognozei hidrometeorologice defavorabile, ceea ce a dus la reducerea cantităţilor de apă furnizate de Adminis­tra­ţia Ba­zinală de Apă către ApaVital.

În schimb, cei mai mulţi dintre angajaţii ApaVital se vor bucura astăzi de o zi liberă, cu ocazia Zilei Lucrătorului din serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare. Ca urmare, se vor asigura doar intervenţiile la avariile din reţelele de apă şi canalizare, precum şi activitatea de registratură şi încasări din casieriile din Iaşi şi Paşcani. Activitatea de relaţii cu clienţii se va desfăşura prin intermediul ghişeului şi al serviciului Call Center, la numărul de telefon 0232.969.
 

Comentarii