Aparatură nouă la Spitalul de Copii

miercuri, 01 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Aparatură nouă la Spitalul de Copii

Echipamentele medicale în valoare de peste 400.000 de lei care au ajuns la jumătatea lunii ianuarie la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi au fost date în folosinţă. Astfel, 15 monitoare complexe, racordate la o staţie centrală de monitorizare, două monitoare pentru triaj, un ecograf Doppler şi trei ventilatoare uşurează munca medicilor din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU).

 „Această aparatură este într-adevăr un câştig pentru noi, deoarece, de exemplu în cazul monitoarelor care sunt racordate la reţea, un medic se uită pe toate odată. Adică din cele 17 câte sunt în total, 10 sunt pentru monitorizarea funcţiilor vitale, frecvenţă cardiacă, respiratorie, altele 5 sunt pentru alţi parametri importanţi pentru pacientul critic, iar monitoarele de pe triaj ajută la prioritizarea cazurilor. Astfel, pacientul nu este luat în ordinea sosirii, ci în ordinea priorităţii dictate de boală, ceea ce este şi firesc“, a explicat şef lucr. dr. Tamara Solange Roşu, medic primar medicină de urgenţă şi şef UPU.

De asemenea, tot prin acest proiect au mai fost achiziţionate şi trei aparate de ventilaţie mecanică pentru pacienţii care nu pot respira singuri. A mai fost achiziţionat şi un ecograf Doppler care l-a înlocuit pe cel vechi, pe care îl foloseau cel puţin 40.000 de pacienţi ce trec anual pragul spitalului. Noutatea este că acesta este mult mai performant, fiind şi mobil. „Astfel ecograful poate fi dus la patul pacientului, şi nu neapărat să fie adus pacientul la aparat. De asemenea, echipamentele permit şi printarea traseelor pacienţilor, adică un anume pacient când pleacă de la noi, pleacă cu o copie după acestea, iar un medic care îl vede ulterior are un punct concret de plecare, nu doar unul verbal“, a completat medicul Tamara Solange Roşu. 

 

 

Comentarii