De Business

Punem punctul pe știi

Apare videointerfonul inteligent care vă păzeşte casa de hoţi

joi, 05 noiembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Apare videointerfonul inteligent care vă păzeşte casa de hoţi

Electra se pregăteşte să lanseze pe piaţă un videointerfon care are încorporat un sistem de avertizare în caz de efracţie. Compania deţinută de omul de afaceri Marian Berdan s-a şi adresat Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pentru a obţine brevet asupra acestui produs. Dispozitivul face parte din proiectul „Produse noi pentru Casa inteligentă în scopul asigurării securităţii economiei de energie şi confortului”, finanţat din fonduri europene şi implementat de Electra.

Valoarea totală a proiectului, ce s-a derulat timp de doi ani, a fost de circa 5,8 milioane lei din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 2,4 milioane lei. Noul dispozitiv din portofoliul Electra conţine pe lângă instalaţia de videointerfonie şi funcţie de alarmă, care poate fi dezarmată de la panoul exterior, a spus Berdan. „Atunci când pleci de acasă armezi sistemul din terminalul şi dacă între timp vine cineva şi forţează uşa, în secunda următoare, începe să sune alarma. Concomitent i se face instant poză persoanei respective. Dacă doar un milimetru se mişcă uşa sistemul poate suna la un centru de intervenţie rapidă, poate alarma vecinii. Se poate ataşa şi un senzor de incendiu la acest produs, iar dezarmarea sistemului se realizează de la panoul exterior”, a explicat patronul Electra.

Un alt produs realizat în cadrul acestui proiect este dispozitivul de control acces cu TAG-uri de proximitate. Acesta se poate monta în orice instituţie ori întreprinde şi cu ajutorul ei se poate înregistra mişcarea persoanelor în clădire. „Nu este un sistem care să îngrădească circulaţia personelor, ci unul de securitate prin care te protejezi. La nivel european se va pune un mare accent pe protecţia întreprinderilor, mai ales acolo unde sunt colectivităţi mai mari. Acest produs poate afişa numele angajatului, ora exactă când a intrat sau când a ieşit dintr-o încăpere dar şi multe altele. Avem însă şi o idee nouă pentru acest dispozitiv. Să facem un sistem ca atunci când angajatul părăseşte clădirea întreprinderii să-şi aleagă singur, în mod electronic, şi motivul plecării, să nu mai scrie mereu bonuri de învoire şi alte acte de acest tip, fie că vorbim de pauza de masă, de o delegaţie sau pentru că s-a învoit”, a zis acesta. Ca parte a aceluiaşi proiect, Electra a finalizat lucrările la produse de automatizare şi economisire a energei electrice în clădiri. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii