Aplicatii pentru telefon ce sporesc productivitatea (I)

miercuri, 20 februarie 2013, 15:16
2 MIN
 Aplicatii pentru telefon ce sporesc productivitatea (I)

Multi dintre noi folosim gadget-urile si Internetul doar ca mod de divertisment si facem din acestea principalii acuzati atunci cand nu reusim sa finalizam un proiect sau o tema la timp. Pentru ca telefonul tau inteligent nu trebuie sa fie doar o forma de distragere a atentiei, astazi iti vom recomanda doua aplicatii care te for ajuta sa-l folosesti pentru a-ti ridica nivelul de productivitate de pe parcursul unei zile.

O functie disponibila chiar si pe telefoanele mai vechi, dar folosita de putini dintre noi, face referire la posibilitatea de a seta memento-uri. Daca nu folosesti deja o aplicatii pentru telefon in care poti trece anumite sarcini sau activitati pentru a ti le aminti mai tarziu, pierzi foarte mult la capitolul productivitate. Ai de realizat o sarcina cu un deadline ce nu trebuie depasit, vrei sa platesti facturile pana la data scadenta, trebuie sa cumperi un cadou pentru o persoana speciala din viata ta pana la sfarsitul saptamanii sau multe alte sarcini de acest fel pot fi facute la timp cu ajutorul unei aplicatii care te va ajuta sa-ti organizezi activitatile si ti le va reaminti la momentul stabilit de tine.

 Aplicatiile pentru telefoanele inteligente de acest fel sunt atractive, cu un design intuitiv si foarte usor de folosit. Multe dintre telefoane vin cu astfel de aplicatii preinstalate foarte bune si integrate in sistemul de operare (de exemplu, dispozitive Apple cu iOS 5 sau mai nou dispun de aplicatia „Reminders”). Wunderlist[1] este una din cele mai de succes aplicatii gratuite de genul „to-do” ce poate fi folosita pe orice tip de dispozitiv: iOS, Android, Windows, Mac si poate fi accesata si online de la un calculator conectat la Internet. Cu alte cuvinte poti nota si actualiza o sarcina pe calculator si aceasta se va sincroniza cu telefonul si tableta. Aplicatia are numeroase functii care, cu siguranta, iti vor fi de mare folos, iar una dintre acestea iti da posibilitatea de a distribui o anumita lista de sarcini cu unul sau mai multi prieteni. Exista multe alte aplicatii de acest fel, printre care amintim Any.Do, Clear si Astrid.

O alta aplicatie care iti va fi folos si te va ajuta sa transmiti imediat orice informatie de pe telefonul tau pe cel al unui prieten este Bump[2]. Pentru a realiza acest lucru nu trebuie sa aveti acelasi model de telefonul, atat timp cat aveti iOS sau Android pe aceastea. Instalati amandoi aplicatia, conectati telefoanele la Internet prin Wi-fi sau 3G daca aveti abonamente activate, apoi selectati ce doriti sa transmiteti (o poza, un clip video, un document PDF sau numarul  de telefon si adresa de email al unei persoane). Pentru a realiza tranzactia, apasati „send” si loviti usor pumn in pumn cu telefonul in mana, de aici si denumirea aplicatiei „Bump” (in engleza „a ciocni”).

Vom continua lista cu aplicatii de acest tip saptamana viitoare.  Ne gasesti si pe www.facebook.com/GadgetMyLove[3] pentru discutii si articole din domeniu.

Comentarii