Aproximativ 600 de palestinieni s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii colective

miercuri, 29 ianuarie 2014, 13:17
1 MIN
 Aproximativ 600 de palestinieni s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii colective

Circa 300 de cupluri de palestinieni s-au căsătorit marţi în Cisiordania şi în Fâşia Gaza în cursul unei ceremonii colective, una dintre cele mai importante din Orientul Mijlociu, relatează AFP.

Un număr de 218 cupluri au participat la această ceremonie colectivă ce a avut loc la Ierihon, în Cisiordania, în timp ce alte 80 de cupluri s-au căsătorit în Fâşia Gaza, controlată de mişcarea islamistă Hamas.

Biroul liderului palestinian Mahmoud Abbas – care a asistat la ceremonia din Ierihon – a indicat faptul că ceremonia a costat 1,5 milioane de dolari.

Miresele au purtat tradiţionala rochie palestiniană în diverse culori şi brodată, în timp ce mirii au purtat costum. Jamal Lafi, directorul Biroului pentru refugiaţi, a indicat că această ceremonie colectivă a avut ca scop să ‘ajute cuplurile tinere să se căsătorească în timp ce palestinienii se confruntă cu o situaţie economică dificilă’. El a adăugat că biroul lui Mahmoud Abbas a plătit toate cheltuielile, vestimentaţie şi taxe de transport, pentru miile de invitaţi şi a oferit suma de 4.000 de dolari fiecărui cuplu. (Agerpres)

Comentarii