Ar fi câştigat cu diplome false şi tertipuri concursul, dar e manager la spital în Paşcani

vineri, 22 august 2014, 01:59
2 MIN
 Ar fi câştigat cu diplome false şi tertipuri concursul, dar e manager la spital în Paşcani

Ministerul Transporturilor (MT) amână sus­pendarea contractului de manager al Mihaelei Amariei, jurista care a condus Spitalul CF din Paşcani în perioada ianuarie-decembrie 2013, cu toate că într-un raport realizat de Corpul de Control al aceluiaşi minis­ter se arată clar că managerul a câştigat concur­sul încălcând le­gea. De fapt, potrivit raportu­lui, conducerea în acea perioadă a fost „defectuoasă”, spitalul cumulând datorii în valoare de aproximativ 2 miliarde de lei vechi.

„Dacă ministerul doarme şi închide ochii, ea poate reveni ca manager, dar asta nu în­seamnă că nu se comite un abuz. Cum să o pui manager la loc, tu, patron care ai des­coperit că nici măcar diploma de la do­sa­rul de concurs nu este în regulă. Să spunem că pentru cele două procese i se acordă, deocamdată, prezumţia de ne­vi­no­vă­ţie, dar legea spune foarte clar că statutul de urmărit penal este incompatibil cu orice funcţie sau demnitate publică. Mihaela Amariei are cerere la minister să revină din suspendare pe funcţia de ma­nager. Dar cred că la re­ve­nirea din suspen­dare toată lumea o să-i spu­nă că perioada de mandat pe care a avut-o a fost dificilă şi rea pentru spital, deci vom organiza un alt concurs”, a spus Doina Cu­coş, li­de­rul de sin­dicat de la spital.

Jurista Mihaela Amariei a fost numită pe 16 ianuarie 2013 managerul Spitalului CF din Paş­cani prin ordin de ministru. Consilierul ju­ridic, fost secretar al Consiliului de Ad­mi­nis­traţie al spitalului şi participant la concursul pentru ocuparea funcţiei de condu­cere, s-a ocupat personal de organizarea acestuia.

În urma probelor din decembrie 2012, Mi­ha­ela Amariei a obţinut nota 8.23, în timp ce contracandidatul său, ec. Costică Scarlat, s-a aflat pe poziţia a doua, fiind notat cu 8.06.

Abia anul acesta, după controlul din aprilie de la spital, MT a emis un raport din care re­iese că acel concurs a fost susţinut la o altă da­tă faţă de cea anunţată şi la o altă adresă decât cea a spitalului, unde trebuia să se ţină concursul. În plus, Mihaela Amariei nu a prezentat la dosar diplome care să ateste pregătirea în domeniul managementului sanitar.

Raportul MT a fost prezentat de curând în şedinţa de Consiliu de Administraţie a spitalului, majoritatea membrilor fiind de acord cu suspendarea contractului de manager al juristei Mihaela Amariei.
 

Comentarii