Arbitrii români au ca şef un grec, iar grecii, pe scoţianul Hugh Dallas

miercuri, 27 august 2014, 01:41
2 MIN
 Arbitrii români au ca şef un grec, iar grecii, pe scoţianul Hugh Dallas

 

Numirea scoţianului Hugh Dallas ca şef al arbitrilor din Grecia nu a rezolvat problemele, a afirmat preşedintele clubului Panathinaikos, Giannis Alafouzos, care a estimat că "abateri grave" continuă să afecteze meciurile din prima divizie a fotbalului elen. Alafouzos, ce are afaceri şi în presă, a criticat Federaţia greacă de fotbal (EPO) pentru felul cum se ocupă de problemele arbitrajului. El a declarat, într-o conferinţă de presă, că decizia EPO de a-l instala pe scoţianul Hugh Dallas în fruntea arbitrajului nu a adus schimbări substanţiale.
Fostul arbitru scoţian Hugh Dallas a fost numit şef al arbitrilor din Superliga greacă la sfârşitul lui iulie. El va supraveghea selecţia şi evaluarea arbitrilor, precum şi delegarea lor la meciuri. Mutarea a venit după numeroase cereri din partea cluburilor elene de numire a unui străin în fruntea arbitrajului din această ţară, în urma mai multor scandaluri legate de trucarea de meciuri în ultimele sezoane.
În acest timp, un fost mare arbitru grec, Kyros Vassaras, a fost numit în fruntea arbitrajului din România, fiind noul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Alafouzos a declarat ieri: "Dallas a fost adus de federaţie în termeni şi condiţii pe care nu le cunoaştem. Noi am văzut că arbitrajul la meciul lui Panathinaikos – şi nu doar la acel meci – a fost foarte slab. Nu a avut loc nicio schimbare substanţială, iar cei care controlează sistemul de arbitraj şi sancţiunile rămân în funcţie. Persoanele implicate în anchete penale nu pot deţine asemenea poziţii, cel puţin până nu se demonstrează că sunt nevinovate".
Alafouzos a făcut aceste comentarii în condiţiile în care 11 oficiali ai federaţiei şi ai comisiei centrale de arbitri, doi preşedinţi ai unor cluburi din prima divizie şi trei arbitri vor fi audiaţi pe 15 septembrie în cadrul unei anchete. Aceasta vizează suspiciunile potrivit cărora desemnarea arbitrilor la meciurile din prima divizie este aranjată.  (AGERPRES)
 

Comentarii